Stratený receptár a láska, ktorá neumrela

Jacky Durand
Lindeni • 2021

Citlivý príbeh o rodinných tajomstvách, v ktorom autor svojím nezameniteľným štýlom útočí priamo na naše zmysly – a chuťové poháriky. Henri, charizmatický majiteľ reštaurácie, bol odjakživa proti tomu...l odjakživa proti tomu, aby sa jeho syn Julien stal kuchárom. Keď upadne do kómy, Juliena posadne jediný cieľ: nájsť zápisník, kde boli zapísané otcove recepty. Julien postupne odkryje niekoľko tajomstiev a konečne pochopí, prečo Henri nechal svoju ženu odísť. Jacky Durand vo svojom románe predstavuje veľkolepý portrét muža, pre ktorého je varenie viac ako len práca: je to dennodenná radosť z možnosti podeliť sa o svoj výtvor, umenie prekonať i nemožné.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788056620625
  • Originálny názov: Retseptiraamat

V poslednom čase som si všimla, že ma bavia knihy, kde sa v nejakom zmysle vyskytuje jedlo. Či už to bola skveláContinue Reading

Citlivý príbeh o rodinných tajomstvách, v ktorom autor svojím nezameniteľným štýlom útočí priamo na naše zmysly – a chuťové poháriky. Henri, charizmatický majiteľ reštaurácie, bol odjakživa proti tomu, aby sa jeho syn Julien stal kuchárom. Keď upadne do kómy, Juliena posadne jediný cieľ: nájsť zápisník, kde boli zapísané otcove recepty. Julien postupne odkryje niekoľko tajomstiev a konečne pochopí, prečo Henri nechal svoju ženu odísť. Jacky Durand vo svojom románe predstavuje veľkolepý portrét muža, pre ktorého je varenie viac ako len práca: je to dennodenná radosť z možnosti podeliť sa o svoj výtvor, umenie prekonať i nemožné.

Mohlo by sa vám páčiť