Deväť

Erika Jarkovská
Enribook • 2022

Máte radi dobrodružstvo, napätie, záhady? Alebo všetko v jednom, navyše podľa skutočnej udalosti? Potom je román Deväť určený práve vám. Chceli pokoriť horu Otorten, no ich púť skončila pod Cholatč...ončila pod Cholatčachľom, domorodcami nazývanom Mŕtva hora. Našli ich v snehu v spodnej bielizni alebo len chabo oblečených, so zohavenými telami a tvárami. Ako a prečo umreli? Jeden z najväčších rébusov v moderných dejinách Ruska, známy ako Záhada Ďatlovovej výpravy, zostáva aj napriek snahe vedeckých expertov a amatérskych nadšencov nevyriešený a námetom pre všemožné konšpirácie.Autorka beletristicky spracovala túto udalosť tak, ako dosiaľ nikto: Očami Ziny a Rustema, samotných aktérov výpravy, spoznáte skupinu deviatich mladých ľudí, ich sny, túžby, radosti aj starosti, nasadnete do vlaku vo Sverdlovsku, poputujete uralskou divočinou, budú vám krehnúť prsty a obchádzať vás zimomriavky a hrôza. Ba dostanete sa ešte ďalej – až k posledným okamihom ich života. Rozlúštila autorka túto vyše šesťdesiatročnú záhadu, odhalí, ako a prečo študenti zahynuli? Kde končí skutočnosť a kde začína fabulácia? Nachystajte si dostatok nápojov a čipsy, pretože knihu neodložíte, pokým ju neprečítate.
Viac

  • Počet strán: 296 strán
  • ISBN13:9788089948642

Slovenská autorka Erika Jarkovská sa vo svojej tvorbe venuje prevažne historicko-spoločenským témam, o ktorých sa na knižnom trhu nenájde príliš veľa zmienok. Vo svojom najnovšom počine Deväť, s podtitulom Príbeh Ďatlovovej výpravy, píše o jednej z najväčších záhad v moderných... The post RECENZIA: Erika Jarkovská – Deväť (Príbeh Ďatlovovej výpravy) appeared first on Prečítané.sk.

Erika Jarkovská sa už dávno etablovala na domácom knižnom trhu ako autorka historicko-spoločenských románov založených na skutočných udalostiach. Kto pozná jej tvorbu, vie, že sa vyznačuje dôkladnou znalosťou zobrazených reálií, citom pre detail a pestrou paletou postáv. Svojich fanúšikov horúcou novinkou rozhodne nesklame a vzhľadom na pútavú tému má veľkú šancu získať aj množstvo nových[...]

Máte radi dobrodružstvo, napätie, záhady? Alebo všetko v jednom, navyše podľa skutočnej udalosti? Potom je román Deväť určený práve vám. Chceli pokoriť horu Otorten, no ich púť skončila pod Cholatčachľom, domorodcami nazývanom Mŕtva hora. Našli ich v snehu v spodnej bielizni alebo len chabo oblečených, so zohavenými telami a tvárami. Ako a prečo umreli? Jeden z najväčších rébusov v moderných dejinách Ruska, známy ako Záhada Ďatlovovej výpravy, zostáva aj napriek snahe vedeckých expertov a amatérskych nadšencov nevyriešený a námetom pre všemožné konšpirácie.Autorka beletristicky spracovala túto udalosť tak, ako dosiaľ nikto: Očami Ziny a Rustema, samotných aktérov výpravy, spoznáte skupinu deviatich mladých ľudí, ich sny, túžby, radosti aj starosti, nasadnete do vlaku vo Sverdlovsku, poputujete uralskou divočinou, budú vám krehnúť prsty a obchádzať vás zimomriavky a hrôza. Ba dostanete sa ešte ďalej – až k posledným okamihom ich života. Rozlúštila autorka túto vyše šesťdesiatročnú záhadu, odhalí, ako a prečo študenti zahynuli? Kde končí skutočnosť a kde začína fabulácia? Nachystajte si dostatok nápojov a čipsy, pretože knihu neodložíte, pokým ju neprečítate.

Mohlo by sa vám páčiť