Štyria jazdci

Roman Brat
YOLi • 2021

Hoci rozsahom neveľká próza Romana Brata Štyria jazdci netvorí jeden celok a nie je kompozične previazaná, zdanlivo tak pôsobí. Štyri samostatné príbehy majú totiž spoločný obsah: odhaľovanie netolera...ľovanie netolerancie voči inakosti, poukazovanie na nespravodlivosť a brutálne šikanovanie, nelásku a bezohľadnosť ľudí voči sebe. Štyri poviedky o tínedžeroch nič neprikrášľujú, na nič sa nehrajú, len realisticky opisujú skutočnosť v jej drsných rozmeroch. Sú nanajvýš súčasné nielen zobrazením života mladých ľudí, ale aj jazykom, zmýšľaním a hodnovernými situáciami.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788055179704

  „Tibiho som nechala stáť. Nech chlapec počúva, nech mu aspoň niečo vlezie do tej dutej hlavy. Ale on zjavne nevnímal. Usmieval sa, akoby mi naznačoval: To si dohnojila, Kamilka. Za toto budeš pykať! Uvidíme, kto bude pykať. Bič plieska... The post Kniha Štyria jazdci od Romana Brata: Neprikrášlené príbehy o tínedžeroch reflektujúce súčasnosť appeared first on Prečítané.sk.

Hoci rozsahom neveľká próza Romana Brata Štyria jazdci netvorí jeden celok a nie je kompozične previazaná, zdanlivo tak pôsobí. Štyri samostatné príbehy majú totiž spoločný obsah: odhaľovanie netolerancie voči inakosti, poukazovanie na nespravodlivosť a brutálne šikanovanie, nelásku a bezohľadnosť ľudí voči sebe. Štyri poviedky o tínedžeroch nič neprikrášľujú, na nič sa nehrajú, len realisticky opisujú skutočnosť v jej drsných rozmeroch. Sú nanajvýš súčasné nielen zobrazením života mladých ľudí, ale aj jazykom, zmýšľaním a hodnovernými situáciami.

Mohlo by sa vám páčiť