Tichá podnájomníčka

Clémence Michallon
Lindeni • 2023

Ctihodný občan, obľúbený sused a - sériový vrah v jednom. Aidan Thomas je tvrdo pracujúci, rodinne založený muž, všeobecne obľúbený v malom meste v štáte New York. Vždy rád podá pomocnú ruku a pre kaž...mocnú ruku a pre každého má milé slovo. Pred svetom aj pred svojimi blízkymi však skrýva temné tajomstvo. Je únosca a sériový vrah. Zavraždil už osem žien a deviatu, Rachel, väzní v chatrči na zadnom dvore. Po smrti manželky je nútený presťahovať sa spolu s dcérou z domu, ktorý patrí jeho svokrovcom. Nemá na výber a musí so sebou vziať aj Rachel, ktorú dcére predstaví ako „rodinnú priateľku“, čo nemá kde bývať. Aidan verí, že Rachel má po piatich rokoch väznenia vymytý mozog a bojí sa čo len pokúsiť utiecť. Ona to však určite nevzdáva… Príbeh rozprávaný z perspektívy troch ženských postáv je skvelou štúdiou traumy, boja o prežitie a dynamiky moci. Úchvatný debut talentovanej autorky.
Viac

  • Počet strán: 336 strán
  • ISBN13:9788056634776
  • Originálny názov: The Quiet Tenant

Sumár recenzie
Recenzia na knihu "Tichá podnájomníčka" je pozitívna a opisuje, ako kniha vyniká jedinečným štýlom a dojímavým príbehom. Hlavná postava je dobre vykreslená a čitateľ sa s ňou dokáže stotožniť. Autorka sa zaoberá otázkou identity a prijatia v modernom svete. Recenzentka zdôrazňuje, že v knihe je najdôležitejšia veta, ktorá zanecháva silný dojem a prináša dôležité posolstvo.

Ctihodný občan, obľúbený sused a - sériový vrah v jednom. Aidan Thomas je tvrdo pracujúci, rodinne založený muž, všeobecne obľúbený v malom meste v štáte New York. Vždy rád podá pomocnú ruku a pre každého má milé slovo. Pred svetom aj pred svojimi blízkymi však skrýva temné tajomstvo. Je únosca a sériový vrah. Zavraždil už osem žien a deviatu, Rachel, väzní v chatrči na zadnom dvore. Po smrti manželky je nútený presťahovať sa spolu s dcérou z domu, ktorý patrí jeho svokrovcom. Nemá na výber a musí so sebou vziať aj Rachel, ktorú dcére predstaví ako „rodinnú priateľku“, čo nemá kde bývať. Aidan verí, že Rachel má po piatich rokoch väznenia vymytý mozog a bojí sa čo len pokúsiť utiecť. Ona to však určite nevzdáva… Príbeh rozprávaný z perspektívy troch ženských postáv je skvelou štúdiou traumy, boja o prežitie a dynamiky moci. Úchvatný debut talentovanej autorky.

Mohlo by sa vám páčiť