Klobučníkov hrad

A.J. Cronin

Škótsky spisovateľ Archibald Joseph Cronin (1896 – 1981) obohatil zlatý fond klasickej románovej spisby o mnohé vynikajúce diela, ktoré tak ako v čase svojho vzniku i dnes uchvacujú čitateľov na celom...ateľov na celom svete. Medzi jeho najslávnejšie romány nepochybne patrí prvotina z r. 1931 Klobučníkov hrad, veľká románová kompozícia o živote a úpadku rodiny klobučníka Jamesa Brodieho, ktorá sa odohráva v malom škótskom mestečku v druhej polovici 19. storočia. Jej famózny úspech umožnil autorovi, vtedy mladému lekárovi, aby sa začal naplno venovať literárnej tvorbe. Román bol preložený do slovenčiny začiatkom 80. rokov minulého storočia a jeho nové vydanie vychádza so zámerom vrátiť meno slávneho autora do povedomia širokej čitateľskej verejnosti, odkiaľ sa v posledných desaťročiach nezaslúžene vytratilo.
Viac

  • Počet strán: 552 strán
  • ISBN13:9788022023740
  • Originálny názov: Hatter's Castle

James Brodie si nevidí na špičku nosa. On je vážený klobučník. On má peniaze a vplyv. Ostatní by si z neho mali brať príklad! Nič ho nemôže pokoriť, no on zhadzuje všetkých okolo seba. Najviac si jeho despotickú povahu odskáče rodina. Je rodený tyran a všetci sa ho boja. James je pre svoju rodinu bohom (skazy). Nikto nesmie spochybňovať jeho autoritu. Všetci musia byť ticho a podriaďovať sa[...]

Škótsky spisovateľ Archibald Joseph Cronin (1896 – 1981) obohatil zlatý fond klasickej románovej spisby o mnohé vynikajúce diela, ktoré tak ako v čase svojho vzniku i dnes uchvacujú čitateľov na celom svete. Medzi jeho najslávnejšie romány nepochybne patrí prvotina z r. 1931 Klobučníkov hrad, veľká románová kompozícia o živote a úpadku rodiny klobučníka Jamesa Brodieho, ktorá sa odohráva v malom škótskom mestečku v druhej polovici 19. storočia. Jej famózny úspech umožnil autorovi, vtedy mladému lekárovi, aby sa začal naplno venovať literárnej tvorbe. Román bol preložený do slovenčiny začiatkom 80. rokov minulého storočia a jeho nové vydanie vychádza so zámerom vrátiť meno slávneho autora do povedomia širokej čitateľskej verejnosti, odkiaľ sa v posledných desaťročiach nezaslúžene vytratilo.

Mohlo by sa vám páčiť