Pán Guľôčka - Krídla

Wojciech Widlak

Krátke príbehy pre deti všetkých vekových kategórií. Rozprávky o Pánovi Guľôčkovi si už v prvej knihe získali srdcia najmladších čitateľov a ich rodičov. Dôvodom úspechu je predovšetkým majstrovské vy...šetkým majstrovské využitie obyčajných situácií, z ktorých sa postupne začínajú odvíjať neobyčajné súvislosti a výnimočné pointy. Aj v tejto knihe sú príbehy jednoduché, obyčajné, a predsa každý z nich v sebe skrýva veľa tepla, radosti a morálneho posolstva pre deti i dospelých. Rozprávky to nie sú len veselé a milé, no obsahujú doslova návod na to, ako správne žiť. Ilustrácie Elzbiet Wasiuczyńskej dávajú pocit pohody z knihy, sú detsky hravé s jemnou dávkou poetickosti.
Viac

Pán Guľôčka je kniha, kvôli ktorej zaznela u nás doma táto pamätná veta: „Dnes nechcem pozerať rozprávku, aby sme mohli radšej dlhšie čítať Pána Guľôčku.“ Nie je veľa vecí, pre ktoré by sa moje deti dobrovoľne vzdali večerného pozerania rozprávok, takže toto je naozaj veľký kompliment pre Widłaka. The post PÁN GUĽÔČKA (Wojciech Widłak, Elżbietą Wasiuczyńską) – recenzia appeared first on[...]

Krátke príbehy pre deti všetkých vekových kategórií. Rozprávky o Pánovi Guľôčkovi si už v prvej knihe získali srdcia najmladších čitateľov a ich rodičov. Dôvodom úspechu je predovšetkým majstrovské využitie obyčajných situácií, z ktorých sa postupne začínajú odvíjať neobyčajné súvislosti a výnimočné pointy. Aj v tejto knihe sú príbehy jednoduché, obyčajné, a predsa každý z nich v sebe skrýva veľa tepla, radosti a morálneho posolstva pre deti i dospelých. Rozprávky to nie sú len veselé a milé, no obsahujú doslova návod na to, ako správne žiť. Ilustrácie Elzbiet Wasiuczyńskej dávajú pocit pohody z knihy, sú detsky hravé s jemnou dávkou poetickosti.

Mohlo by sa vám páčiť