Diabolský plod

Tom Hillenbrand
mamaš • 2021

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa ...Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď vzápätí bez stopy zmizne aj jeho niekdajší učiteľ, rozhodne sa vziať pátranie do vlastných rúk. Narazí na obrovský kulinársky škandál a ocitá sa v ohrození života. Čoraz hlbšie preniká do spleti gastronomického sveta ovládaného konkurenčným bojom, aby zistil, o čo v tejto hre vlastne ide. Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom.
Viac

Knihu Diabolský plod som mala v čítačke už dlhší čas. Nalákali ma na ňu recenzie od mojich kolegov. Táto kniha jeContinue Reading

VYDAVATEĽSTVO: MAMAŠ SÉRIA: Šéfkuchár Xavier Kieffer (1. diel) ORIGINÁLNY NÁZOV: Teufelsfrucht. Ein kulinarischer Krimi PREKLAD: Katarína Znamenáčková ROK VYDANIA: 2021 ŽÁNER: Detektívka / Krimi POČET STRÁN: 240 VÄZBA: pevná s prebalom   „Jeho mŕtve telo ešte ležalo na podlahe pri... The post RECENZIA: Tom Hillenbrand – Diabolský plod appeared first on Prečítané.sk.

Vojde Francúz do prázdnej luxemburskej reštaurácie a objedná si fazuľovú polievku, paštétu, zajačie ragú, slivkový koláč s vanilkovou zmrzlinou a potom zomrie. Toto nie je gastronomická anekdota z kategórie „čierny humor“. Je to úvod do detektívneho príbehu z prostredia kulinárskych gastronomických služieb. Kniha s názvom Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom[...]

Šéfkuchár Xavier Kieffer zanechal svet vrcholného kuchárskeho umenia haute cuisine a otvoril si malú reštauráciu v dolnej časti Luxemburgu, kde svojim hosťom servíruje miestne špeciality. Jedného dňa sa mu však v podniku zrúti na podlahu mŕtvy reštauračný kritik z Paríža a Kieffer je zrazu podozrivý z vraždy. Keď vzápätí bez stopy zmizne aj jeho niekdajší učiteľ, rozhodne sa vziať pátranie do vlastných rúk. Narazí na obrovský kulinársky škandál a ocitá sa v ohrození života. Čoraz hlbšie preniká do spleti gastronomického sveta ovládaného konkurenčným bojom, aby zistil, o čo v tejto hre vlastne ide. Diabolský plod je prvou zo série kulinárskych krimi so šéfkuchárom Xavierom Kiefferom.

Mohlo by sa vám páčiť