Plyniem ako rieka

Shelley Read
Lindeni • 2024

Ohromujúci román o tom, že život je ako rieka – plynie a vždy si nájde cestu vpred. Aj keď ju zahatá priehrada... Sedemnásťročná Victoria Nashová, jediná žena v rodine plnej problémových mužov, vedie ...vých mužov, vedie po smrti matky domácnosť na rodinnej broskyňovej farme v malom rančerskom mestečku Iola v Colorade. Wilson Moon je mladý tulák so záhadnou minulosťou, ktorého vyhnal jeho kmeň z rodnej krajiny, odhodlaný žiť podľa vlastných predstáv. Victoria sa s Wilom náhodne stretne na rohu ulice. Toto stretnutie zásadne zmení život oboch mladých ľudí a nevedomky v nich vznieti veľkú vášeň aj nebezpečenstvo. Keď dôjde k tragédii, Victoria opustí jediný život, ktorý kedy poznala. Uteká do hôr, kde sa snaží prežiť v divočine bez jasnej predstavy o tom, čo jej prinesie budúcnosť. V krásnej, ale drsnej krajine postupne nachádza zmysel a silu napredovať a obnoviť všetko, čo stratila, aj keď hrozí, že rieka Gunnison zatopí jej domovinu – ranče, farmy aj milovaný broskyňový sad, ktorý patrí jej rodine už celé generácie. Kniha Plyniem ako rieka je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mesta Iola v 60. rokoch 20. storočia. Je to príbeh o hlbokej láske tvárou v tvár ťažkostiam a stratám, ale aj o nájdení odvahy, odolnosti, priateľstva a napokon domova na najneočakávanejšom mieste.
Viac

  • Počet strán: 336 strán
  • ISBN13:9788056637876
  • Originálny názov: Go as a River

Sumár recenzie
Recenzia na knihu "Plyniem ako rieka" od Shelley Read. V príbehu sledujeme sedemnásťročnú Victoriu Nashovú, ktorá musí nájsť svoje miesto vo svete po tragédii. Autorka citlivo prepája osudy postáv s opismi prírody a retrospektívnymi spomienkami. Kniha ponúka emotívny príbeh o láske, pomoci a prekonávaní překážok.

Ohromujúci román o tom, že život je ako rieka – plynie a vždy si nájde cestu vpred. Aj keď ju zahatá priehrada... Sedemnásťročná Victoria Nashová, jediná žena v rodine plnej problémových mužov, vedie po smrti matky domácnosť na rodinnej broskyňovej farme v malom rančerskom mestečku Iola v Colorade. Wilson Moon je mladý tulák so záhadnou minulosťou, ktorého vyhnal jeho kmeň z rodnej krajiny, odhodlaný žiť podľa vlastných predstáv. Victoria sa s Wilom náhodne stretne na rohu ulice. Toto stretnutie zásadne zmení život oboch mladých ľudí a nevedomky v nich vznieti veľkú vášeň aj nebezpečenstvo. Keď dôjde k tragédii, Victoria opustí jediný život, ktorý kedy poznala. Uteká do hôr, kde sa snaží prežiť v divočine bez jasnej predstavy o tom, čo jej prinesie budúcnosť. V krásnej, ale drsnej krajine postupne nachádza zmysel a silu napredovať a obnoviť všetko, čo stratila, aj keď hrozí, že rieka Gunnison zatopí jej domovinu – ranče, farmy aj milovaný broskyňový sad, ktorý patrí jej rodine už celé generácie. Kniha Plyniem ako rieka je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mesta Iola v 60. rokoch 20. storočia. Je to príbeh o hlbokej láske tvárou v tvár ťažkostiam a stratám, ale aj o nájdení odvahy, odolnosti, priateľstva a napokon domova na najneočakávanejšom mieste.

Mohlo by sa vám páčiť