More pokoja

Emily St. John Mandel
Lindeni • 2024

Anomália v časopriestore v príbehu ľudstva naprieč storočiami a vesmírom. Silné sci-fi novej generácie! Román o umení, cestovaní v čase, láske a pandémii, ktorý čitateľa zavedie z ostrova Vancouver v ...trova Vancouver v roku 1912 do temnej kolónie na Mesiaci o päťsto rokov neskôr a rozohrá príbeh ľudstva naprieč storočiami a vesmírom. Osemnásťročný Edwin St. Andrew musí po ostrom výstupe na rodinnej večeri opustiť rodnú krajinu a začať nový život v Kanade. Očarený krásou kanadskej divočiny vstúpi do lesa, kde znenazdajky začuje tóny huslí, ktoré sa ozývajú v termináli vzducholodí, a tento zážitok ním hlboko otrasie. O dve storočia neskôr cestuje slávna spisovateľka Olive Llewellynová po Zemi na knižnom turné. Jej domovom je však druhá mesačná kolónia, mesto bieleho kameňa, špicatých veží a umelej krásy. V texte Olivinho bestselleru o pandémii sa skrýva zvláštna pasáž: muž hrá na husliach za drobné v ozývajúcej sa chodbe terminálu vzducholodí a okolo neho sa týčia stromy v lese. Keď sa Gaspery-Jacques Roberts, detektív z druhej mesačnej kolónie, známej ako Nočné mesto, nechá najať na vyšetrovanie anomálie v severoamerickej divočine, odhalí viacero poznačených životov: stretne sa so synom grófa v exile, ktorý sa zbláznil, so spisovateľkou, ktorá je uväznená ďaleko od domova, pretože Zem sužuje pandémia, a s priateľkou z detstva z Nočného mesta, ktorá rovnako ako Gaspery zahliadne šancu urobiť niečo výnimočné, čo naruší časovú os vesmíru.
Viac

Sumár recenzie
Sea of Tranquility je román o umení, cestovaní v čase, láske a pandémii, ktorý diváka zavádza z ostrova Vancouver do budúcnosti. Hlavní hrdinovia sa stretávajú v rôznych časových obdobiach a miestach, od kanadskej divočiny až po mesiačne kolónie. More pokoja je novodobé sci-fi s pútavým príbehom a zaujímavými postavami, u ktorého nejde len o klasické sci-fi témy.

Anomália v časopriestore v príbehu ľudstva naprieč storočiami a vesmírom. Silné sci-fi novej generácie! Román o umení, cestovaní v čase, láske a pandémii, ktorý čitateľa zavedie z ostrova Vancouver v roku 1912 do temnej kolónie na Mesiaci o päťsto rokov neskôr a rozohrá príbeh ľudstva naprieč storočiami a vesmírom. Osemnásťročný Edwin St. Andrew musí po ostrom výstupe na rodinnej večeri opustiť rodnú krajinu a začať nový život v Kanade. Očarený krásou kanadskej divočiny vstúpi do lesa, kde znenazdajky začuje tóny huslí, ktoré sa ozývajú v termináli vzducholodí, a tento zážitok ním hlboko otrasie. O dve storočia neskôr cestuje slávna spisovateľka Olive Llewellynová po Zemi na knižnom turné. Jej domovom je však druhá mesačná kolónia, mesto bieleho kameňa, špicatých veží a umelej krásy. V texte Olivinho bestselleru o pandémii sa skrýva zvláštna pasáž: muž hrá na husliach za drobné v ozývajúcej sa chodbe terminálu vzducholodí a okolo neho sa týčia stromy v lese. Keď sa Gaspery-Jacques Roberts, detektív z druhej mesačnej kolónie, známej ako Nočné mesto, nechá najať na vyšetrovanie anomálie v severoamerickej divočine, odhalí viacero poznačených životov: stretne sa so synom grófa v exile, ktorý sa zbláznil, so spisovateľkou, ktorá je uväznená ďaleko od domova, pretože Zem sužuje pandémia, a s priateľkou z detstva z Nočného mesta, ktorá rovnako ako Gaspery zahliadne šancu urobiť niečo výnimočné, čo naruší časovú os vesmíru.

Mohlo by sa vám páčiť