Miliónová faktúra

Jonas Karlsson
Ikar • 2015

Mám celkom obyčajný život, nič zvláštne. Dovŕšil som tridsaťdeväť rokov, pracujem na čiastočný úväzok vo videopožičovni v Štokholme. Na prilepšenie mám ešte neveľké dedičstvo po rodičoch. Väčšina moji... po rodičoch. Väčšina mojich priateľov a známych má plnú hlavu starostí o rodinu, deti, firmu či auto. Ja som sám a bývam v malom prenajatom byte. Je však pohodlný, do okien mi svieti slnko a rád počúvam živé zvuky z ulice podo mnou. Hneď vedľa je napríklad stánok so zmrzlinou tých najlepších príchutí. Rád ležím na pohovke, pozerám filmy alebo si púšťam cédečká a samota ma nebolí. V podstate mi môj život vyhovuje a som šťastný. Áno, šťastný. Jedného dňa sa však všetko obráti hore nohami. Spokojnému starému mládencovi príde faktúra na rovných 5 700 000 švédskych korún. Život je drahý a za všetko šťastie treba zaplatiť. Tak to aspoň tvrdí Maud, operátorka telefonickej linky spoločnosti Svetové redistribučné centrum. Maud je chápavá a klientovi by rada dopriala nejaký odpočet zo sumy, ktorá sa po prepočítaní ešte zdvojnásobila. Ako na to? Čím nešťastnejší človek, tým menšia dlžoba!
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788055144658
  • Originálny názov: The Invoice

Miliónová faktúra mi padla do oka počas lúskania Knižnej šifry. Pridala som ju do svojho wishlistu a Martinus bol taký milý, že sledoval vývoj cien tejto knihy. Keď ma upozornil, že cena klesla na 3€, neváhala som ani chvíľu. Prekvapčo! The post Miliónová faktúra (Jonas Karlsson) appeared first on Čo čítam.

Mám celkom obyčajný život, nič zvláštne. Dovŕšil som tridsaťdeväť rokov, pracujem na čiastočný úväzok vo videopožičovni v Štokholme. Na prilepšenie mám ešte neveľké dedičstvo po rodičoch. Väčšina mojich priateľov a známych má plnú hlavu starostí o rodinu, deti, firmu či auto. Ja som sám a bývam v malom prenajatom byte. Je však pohodlný, do okien mi svieti slnko a rád počúvam živé zvuky z ulice podo mnou. Hneď vedľa je napríklad stánok so zmrzlinou tých najlepších príchutí. Rád ležím na pohovke, pozerám filmy alebo si púšťam cédečká a samota ma nebolí. V podstate mi môj život vyhovuje a som šťastný. Áno, šťastný. Jedného dňa sa však všetko obráti hore nohami. Spokojnému starému mládencovi príde faktúra na rovných 5 700 000 švédskych korún. Život je drahý a za všetko šťastie treba zaplatiť. Tak to aspoň tvrdí Maud, operátorka telefonickej linky spoločnosti Svetové redistribučné centrum. Maud je chápavá a klientovi by rada dopriala nejaký odpočet zo sumy, ktorá sa po prepočítaní ešte zdvojnásobila. Ako na to? Čím nešťastnejší človek, tým menšia dlžoba!

Mohlo by sa vám páčiť