Pod šepkajúcimi dverami

TJ Klune
Metafora • 2023

Nikdy ho nemáme dosť, všakže? Času. Domnievame sa, že ho máme celú kopu, no keď na tom skutočne záleží, nikdy ho nemáme dostatok. Postupne na to prichádza aj Wallace v príbehu, ktorý je veselou, desiv...je veselou, desivou, ale pritom láskavou spoveďou o živote strávenom v kancelárii a o smrti strávenej budovaním domova, priateľstva a lásky. Vitajte v Cháronovom prievoze! Čaj je tu horúci, koláčiky čerstvé a mŕtvi práve prichádzajú. Keď si zberačka Mei príde vyzdvihnúť Wallacea z jeho vlastného pohrebu, začína mať podozrenie, že by mohol byť mŕtvy. Zoznámi sa však s Hugom, majiteľom zvláštnej čajovne, ktorý mu sľúbi, že mu pomôže prejsť na druhú stranu. Wallace len ťažko prijíma fakt, že je definitívne mŕtvy. Ani po smrti nie je pripravený opustiť život, ktorý však dovtedy ledva žil. Napokon získa týždeň na to, aby prekonal samého seba a za sedem dní úplne nanovo prežil celý svoj život.
Viac

Sumár recenzie
Recenzia na knihu sa zameriava na jej emocionálny náboj a vynikajúce zachytenie atmosféry. Aj keď je kniha temná, píše sa o nej s nadšením a obdivom. Recenzent si všíma aj detaily a kvalitu spisovateľského štýlu, ktorým je napísaná kniha. Celkovo je hodnotená veľmi pozitívne a odporúča ju pre všetkých fanúšikov mysterióznych príbehov. Recenzent vyjadruje nadšenie pre knihu s tým, že ide o najlepšiu knihu, akú kedy čítal.

Nikdy ho nemáme dosť, všakže? Času. Domnievame sa, že ho máme celú kopu, no keď na tom skutočne záleží, nikdy ho nemáme dostatok. Postupne na to prichádza aj Wallace v príbehu, ktorý je veselou, desivou, ale pritom láskavou spoveďou o živote strávenom v kancelárii a o smrti strávenej budovaním domova, priateľstva a lásky. Vitajte v Cháronovom prievoze! Čaj je tu horúci, koláčiky čerstvé a mŕtvi práve prichádzajú. Keď si zberačka Mei príde vyzdvihnúť Wallacea z jeho vlastného pohrebu, začína mať podozrenie, že by mohol byť mŕtvy. Zoznámi sa však s Hugom, majiteľom zvláštnej čajovne, ktorý mu sľúbi, že mu pomôže prejsť na druhú stranu. Wallace len ťažko prijíma fakt, že je definitívne mŕtvy. Ani po smrti nie je pripravený opustiť život, ktorý však dovtedy ledva žil. Napokon získa týždeň na to, aby prekonal samého seba a za sedem dní úplne nanovo prežil celý svoj život.

Mohlo by sa vám páčiť