Sladkosť madeirského vína

Beatrix Zaťková
Motýľ • 2023

Nekonečné lány hortenzií, opuncie pokrývajúce divoké útesy, veľryby tiahnúce úžinou a vinohrady dotýkajúce sa obzoru. Navštívte Madeiru, rozprávkovo krásny ostrov uprostred Atlantiku a ponorte sa do p... a ponorte sa do príbehu nečakanej lásky a nevšedného priateľstva. Anna je krehká tridsiatnička, pracovitá a nadmieru zodpovedná, s láskou sa starajúca o syna Filipka, ku ktorému nebol osud veľmi priateľský. Ich život plynie v zabehnutých koľajach, no začína byť až príliš monotónny a všedný. Obom čosi chýba, obaja túžia po zmene. A tak v momente, keď sesternica Majka ponúkne Anne prácu v romantickom hoteli Portao do Mar, priletia na kúzelnú Madeiru, ktorá sa stane ich osudom. Anna a Filip tu spoznávajú nielen krásy ostrova, ale aj Johna Glandyho, majiteľa hotela a rodinného vinárstva Glandys, a jeho otca, pána Alberta. A tu sa rodí láska a silné priateľstvo, ktoré nezlomí ani závan číhajúcej smrti. Nechajte sa prekvapiť príbehom, z ktorého cítiť búšiace more, vôňu leta a hortenzií. Madeira je predsa sen. Sen ukrytý v príbehu.
Viac

  • Počet strán: 296 strán
  • ISBN13:9788081643163

Sumár recenzie
Slovenská autorka Beatrix Zaťková je známa tým, že jej domovom a tvorivým miestom je už niekoľko rokov portugalský ostrov Madeira. To, že je táto destinácia pre ňu veľkou inšpiráciou, ukázala aj v najnovšom románe Sladkosť madeirského vína, ktorý vyšiel ako súčasť plánovanej edície Ostrovné príbehy. Príbeh sa odohráva na krásnom ostrove, kde hlavná postava, Anna, s synom Filipom objavujú nové emócie a dobrodružstvá. Tento letný román plný spolupatričnosti a odpustenia odhaľuje krásy a čarovnú prírodu Madeiry.

Nekonečné lány hortenzií, opuncie pokrývajúce divoké útesy, veľryby tiahnúce úžinou a vinohrady dotýkajúce sa obzoru. Navštívte Madeiru, rozprávkovo krásny ostrov uprostred Atlantiku a ponorte sa do príbehu nečakanej lásky a nevšedného priateľstva. Anna je krehká tridsiatnička, pracovitá a nadmieru zodpovedná, s láskou sa starajúca o syna Filipka, ku ktorému nebol osud veľmi priateľský. Ich život plynie v zabehnutých koľajach, no začína byť až príliš monotónny a všedný. Obom čosi chýba, obaja túžia po zmene. A tak v momente, keď sesternica Majka ponúkne Anne prácu v romantickom hoteli Portao do Mar, priletia na kúzelnú Madeiru, ktorá sa stane ich osudom. Anna a Filip tu spoznávajú nielen krásy ostrova, ale aj Johna Glandyho, majiteľa hotela a rodinného vinárstva Glandys, a jeho otca, pána Alberta. A tu sa rodí láska a silné priateľstvo, ktoré nezlomí ani závan číhajúcej smrti. Nechajte sa prekvapiť príbehom, z ktorého cítiť búšiace more, vôňu leta a hortenzií. Madeira je predsa sen. Sen ukrytý v príbehu.

Mohlo by sa vám páčiť