Stručná história Zeme

Andrew H. Knoll
Lindeni • 2022

Fascinujúci životopis našej Zeme!Nakoľko poznáte pôdu pod svojimi nohami? Je šanca, že miesto, kde teraz stojíte, sa kedysi varilo v rozbúrenom mori lávy, bolo rozdrvené pod týčiacim sa ľadovým štítom...ľadovým štítom, roztrasené neďalekým úderom meteoritov či udusené jedovatými plynmi, utopené pod oceánom, posadené na vrchole pohoria, alebo sa po ňom potulovali hrôzostrašné príšery. Pravdou je najskôr väčšina alebo dokonca všetko vyššie uvedené. Príbeh našej planéty a organizmov vyvíjajúcich sa na jej povrchu je oveľa veľkolepejší než ktorýkoľvek hollywoodsky trhák plný dejových zvratov. Vedci len nedávno začali dávať dohromady túto veľkolepú záhadu do súvislého príbehu. Renomovaný americký geológ Andrew H. Knoll nám ponúka dôkladný a zároveň prístupný životopis Zeme, v ktorom mapuje jej veľkolepú, 4,6 miliardy rokov trvajúcu históriu. Prináša ucelený pohľad na to, kde sme boli, kde sa práve nachádzame a kam smerujeme. Publikácia obsahuje ilustrácie znázorňujúce históriu Zeme, prehľadné mapy, tabuľky, fotografie a grafy.
Viac

  • Počet strán: 224 strán
  • ISBN13:9788056624692

Od Veľkého tresku až po vplyv ľudí na planétu. Táto kniha obsiahla všetko, čo potrebujeme vedieť o našom domove, ktorý si mnohokrát vôbec nevážime. Smutná pravda.Kniha bola vydaná v roku 2021, takže informácie v nej sú aktuálne. Autor nám predostrel najnovšie zistenia. Jeho rozprávanie má chronologickú postupnosť a ponúka nám prierez toho najdôležitejšieho, čo sa so Zemou udialo za štyri[...]

Fascinujúci životopis našej Zeme!Nakoľko poznáte pôdu pod svojimi nohami? Je šanca, že miesto, kde teraz stojíte, sa kedysi varilo v rozbúrenom mori lávy, bolo rozdrvené pod týčiacim sa ľadovým štítom, roztrasené neďalekým úderom meteoritov či udusené jedovatými plynmi, utopené pod oceánom, posadené na vrchole pohoria, alebo sa po ňom potulovali hrôzostrašné príšery. Pravdou je najskôr väčšina alebo dokonca všetko vyššie uvedené. Príbeh našej planéty a organizmov vyvíjajúcich sa na jej povrchu je oveľa veľkolepejší než ktorýkoľvek hollywoodsky trhák plný dejových zvratov. Vedci len nedávno začali dávať dohromady túto veľkolepú záhadu do súvislého príbehu. Renomovaný americký geológ Andrew H. Knoll nám ponúka dôkladný a zároveň prístupný životopis Zeme, v ktorom mapuje jej veľkolepú, 4,6 miliardy rokov trvajúcu históriu. Prináša ucelený pohľad na to, kde sme boli, kde sa práve nachádzame a kam smerujeme. Publikácia obsahuje ilustrácie znázorňujúce históriu Zeme, prehľadné mapy, tabuľky, fotografie a grafy.

Mohlo by sa vám páčiť