Jediná ruža

Muriel Barbery
Lindeni • 2021

Senzuálny príbeh o metamorfóze ženy objavujúcej svoje korene od autorky bestsellera S eleganciou ježka.Štyridsaťročnú Rose jedného dňa prekvapí zvláštny telefonát – má sa vydať do Japonska na čítanie ...Japonska na čítanie poslednej vôle otca, ktorého nikdy nestretla. Napriek počiatočnému váhaniu napokon súhlasí a odcestuje do Kjóta, kde ju ubytujú v otcovom dome. Rose, ktorá je proti svojej vôli konfrontovaná s komplikovanou minulosťou, spočiatku cíti len trpkosť a hnev. Paul, asistent jej otca, ju každý deň vodí po zvláštnych miestach. Po ceste, ktorú pre ňu zosnulý naplánoval, posiatej chrámami, záhradami – i emóciami. Kjóto si ju postupne podmaňuje a Rose sa dozvedá pravdu nielen o svojej rodine, ale aj o sebe samej.Citlivý príbeh od autorky bestsellera Pichľavá elegancia.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788056622391
  • Originálny názov: Une rose seule

Kniha Jediná ruža vás zláka svojou omamnou obálkou a veľmi sľubnou anotáciou. Mám rada francúzske autorky a Muriel Barbery je jednou zContinue Reading

VYDAVATEĽSTVO: Lindeni (Albatros Media) ORIGINÁLNY NÁZOV: Une rose seule PREKLAD: Jarmila Pospěchová ROK VYDANIA: 2021 ŽÁNER: Román POČET STRÁN: 184 VÄZBA: pevná s prebalom   „Niekedy nezvyčajne nádherná chvíľa ponúkne duši nový pohľad.“ (str. 13)   O knihe Štyridsaťročnú botaničku... The post RECENZIA: Muriel Barbery – Jediná ruža appeared first on Prečítané.sk.

Senzuálny príbeh o metamorfóze ženy objavujúcej svoje korene od autorky bestsellera S eleganciou ježka.Štyridsaťročnú Rose jedného dňa prekvapí zvláštny telefonát – má sa vydať do Japonska na čítanie poslednej vôle otca, ktorého nikdy nestretla. Napriek počiatočnému váhaniu napokon súhlasí a odcestuje do Kjóta, kde ju ubytujú v otcovom dome. Rose, ktorá je proti svojej vôli konfrontovaná s komplikovanou minulosťou, spočiatku cíti len trpkosť a hnev. Paul, asistent jej otca, ju každý deň vodí po zvláštnych miestach. Po ceste, ktorú pre ňu zosnulý naplánoval, posiatej chrámami, záhradami – i emóciami. Kjóto si ju postupne podmaňuje a Rose sa dozvedá pravdu nielen o svojej rodine, ale aj o sebe samej.Citlivý príbeh od autorky bestsellera Pichľavá elegancia.

Mohlo by sa vám páčiť