Nevidený

Mari Jungstedt
Slovart • 2020

Gotlandské skoré leto je v najkrajšom rozpuku, blížia sa prázdniny a turistická sezóna. Helena a Per usporiadajú vo svojom letnom domčeku každoročný večierok, ktorý sa však končí žiarlivou hádkou. Hel...arlivou hádkou. Helena sa neskôr vyberie na prechádzku a ráno ju nájdu na pláži zavraždenú. Krátko nato sa nájde mŕtvola druhej mladej ženy. Medzi obyvateľmi ostrova a prichádzajúcimi letnými hosťami sa šíri panika. Polícia vo Visby chce chytiť páchateľa ešte pred turistickou sezónou a prv ako vrah znova udrie. Nevidený je prvá časť úspešnej série švédskej autorky Mari Jungstedtovej o komisárovi Andersovi Knutasovi a Karin Jacobssonovej, ktorí v gotlandskej idyle vyšetrujú záhadné vraždy. Komu sa kniha môže páčiť: Čitateľom, ktorí obľubujú severské krimi a napínavé príbehy.
Viac

Nestáva sa často, aby vydavateľstvá siahli po prekladoch diel, ktoré vyšli bezmála pred dvadsiatimi rokmi, ak nejde o klasiku, ktorú preveril čas. Slovart si však znovu razí vlastnú cestu a prináša slovenským čitateľom prvý diel série s komisárom Andersom Knutasom. V originále vyšiel v roku 2003 a momentálne má táto séria už štrnásť častí, takže ak sa u nás spisovateľka Mari Jungstedt uchytí,[...]

Gotlandské skoré leto je v najkrajšom rozpuku, blížia sa prázdniny a turistická sezóna. Helena a Per usporiadajú vo svojom letnom domčeku každoročný večierok, ktorý sa však končí žiarlivou hádkou. Helena sa neskôr vyberie na prechádzku a ráno ju nájdu na pláži zavraždenú. Krátko nato sa nájde mŕtvola druhej mladej ženy. Medzi obyvateľmi ostrova a prichádzajúcimi letnými hosťami sa šíri panika. Polícia vo Visby chce chytiť páchateľa ešte pred turistickou sezónou a prv ako vrah znova udrie. Nevidený je prvá časť úspešnej série švédskej autorky Mari Jungstedtovej o komisárovi Andersovi Knutasovi a Karin Jacobssonovej, ktorí v gotlandskej idyle vyšetrujú záhadné vraždy. Komu sa kniha môže páčiť: Čitateľom, ktorí obľubujú severské krimi a napínavé príbehy.

Mohlo by sa vám páčiť