Temný plameň

Michael Connelly
Slovart • 2020

Harry Bosch a detektívka LAPD Renée Ballardová opäť spoločne vyšetrujú jeden prípad, a to srdcovú záležitosť Boschovho bývalého policajného mentora, muža, vďaka ktorému sa Harry stal detektívom. Ten j...l detektívom. Ten je už po smrti, no jeho žena Boschovi po pohrebe nechá vyšetrovací spis, ktorý si jej manžel zobral so sebou, keď pred dvadsiatimi rokmi odchádzal z LAPD - nevyriešenú vraždu problematického mladíka. No Harry onedlho narazí na otázku, z ktorej mrazí. Odniesol si jeho učiteľ ten spis, aby aj na dôchodku pokračoval vo vyšetrovaní, alebo chcel skôr zabezpečiť, aby ho nikto nikdy nevyšetril? Komu sa kniha môže páčiť: Milovníkom klasických amerických detektívok.
Viac

V týchto dňoch má premiéru šiesta séria seriálu Bosch a kto má načítané posledné knihy zo série o tomto neochvejnom detektívovi, príde si na svoje. Práve tie sa totiž stali podkladom pre hlavné dejové línie minulých sezón. Aký väčší dôkaz treba na neklesajúcu kvalitu talentu Michaela Connellyho? Jeho najväčšiemu hrdinovi síce pomaly tiahne na sedemdesiatku, ale zločincov chytá rovnako[...]

Harry Bosch a detektívka LAPD Renée Ballardová opäť spoločne vyšetrujú jeden prípad, a to srdcovú záležitosť Boschovho bývalého policajného mentora, muža, vďaka ktorému sa Harry stal detektívom. Ten je už po smrti, no jeho žena Boschovi po pohrebe nechá vyšetrovací spis, ktorý si jej manžel zobral so sebou, keď pred dvadsiatimi rokmi odchádzal z LAPD - nevyriešenú vraždu problematického mladíka. No Harry onedlho narazí na otázku, z ktorej mrazí. Odniesol si jeho učiteľ ten spis, aby aj na dôchodku pokračoval vo vyšetrovaní, alebo chcel skôr zabezpečiť, aby ho nikto nikdy nevyšetril? Komu sa kniha môže páčiť: Milovníkom klasických amerických detektívok.

Mohlo by sa vám páčiť