Odyseus - Návrat

Valerio Massimo Manfredi
Slovart • 2020

Záverečný diel rozprávania o Odyseovi, najľudskejšom hrdinovi starých gréckych mýtov. Prešlo desať dlhých rokov vojny a krviprelievania, nepokojnej lásky a neuhasiteľnej nenávisti, kým boli Trójania...�m boli Trójania porazení. Teraz sa Odyseus so svojimi druhmi musí vydať na spiatočnú cestu na rodnú na Itaku. No kým bude môcť vychutnať svoj radostný triumf – deň pomsty, znovu musí bojovať s ľuďmi, temnými silami prírody, vrtošivou a nevyspytateľnou vôľou bohov.
Viac

Príbeh o dobrodružstvách odvážneho a prefíkaného kráľa Odysea poznajú aj malé deti. Hrdina gréckych mýtov je vzorom nebojácnosti, odhodlanosti a lojálnosti, pre ktorého nie žiadna prekážka dosť veľká. Či už sa to týka bohov, bytostí alebo obyčajných ľudí. Hoci v Odyseovom živote je málo toho, čo by sa dalo označiť za obyčajné. Taliansky autor historických románov sa podujal na nemenej[...]

Záverečný diel rozprávania o Odyseovi, najľudskejšom hrdinovi starých gréckych mýtov. Prešlo desať dlhých rokov vojny a krviprelievania, nepokojnej lásky a neuhasiteľnej nenávisti, kým boli Trójania porazení. Teraz sa Odyseus so svojimi druhmi musí vydať na spiatočnú cestu na rodnú na Itaku. No kým bude môcť vychutnať svoj radostný triumf – deň pomsty, znovu musí bojovať s ľuďmi, temnými silami prírody, vrtošivou a nevyspytateľnou vôľou bohov.

Mohlo by sa vám páčiť