Odyseus - Prísaha

Valerio Massimo Manfredi
Slovart • 2019

Valerio Massimo Manfredi, skvelý rozprávač a archeológ, sa ako spisovateľ medzinárodne preslávil historickou trilógiou o Alexandrovi Veľkom. V knihe Odyseus – Prísaha opisuje najľudskejšieho hrdinu ...jšieho hrdinu starých gréckych bájí – Odysea. Narodil sa na skalnatej Itake a v dospelosti ho osud zavial takmer až na kraj vtedajšieho známeho sveta. Tak sa začína dobrodružný príbeh o Odyseovi, plný lásky, pomsty, hrdinských skutkov, víťazstiev aj prehier. V prvej časti dvojdielneho románového cyklu Manfredi prerozprával niektoré známe staré grécke báje ako napríklad príbeh o dvanástich Heraklových úlohách alebo o páde mocnej Tróje.
Viac

Antika je obdobím, ktorého vplyvy možno badať dodnes, a to v politike, medicíne, filozofii, rôznych prírodných vedách a najväčšmi azda v umení. Architektúra, literatúra, sochárstvo, rétorika... Drvivá časť oblastí vychádzala z mytológie bohatej na množstvo bohov i smrteľných hrdinov. Jedným z najznámejších je nepochybne Odyseus, miláčik bohyne Atény a nepriateľ Poseidona, kráľ Itaky, syn[...]

Valerio Massimo Manfredi, skvelý rozprávač a archeológ, sa ako spisovateľ medzinárodne preslávil historickou trilógiou o Alexandrovi Veľkom. V knihe Odyseus – Prísaha opisuje najľudskejšieho hrdinu starých gréckych bájí – Odysea. Narodil sa na skalnatej Itake a v dospelosti ho osud zavial takmer až na kraj vtedajšieho známeho sveta. Tak sa začína dobrodružný príbeh o Odyseovi, plný lásky, pomsty, hrdinských skutkov, víťazstiev aj prehier. V prvej časti dvojdielneho románového cyklu Manfredi prerozprával niektoré známe staré grécke báje ako napríklad príbeh o dvanástich Heraklových úlohách alebo o páde mocnej Tróje.

Mohlo by sa vám páčiť