Egaliterra

Edgar Bak Joanna Olech

Ilustrovaná knižka o rovnoprávnosti, ktorá vysvetľuje deťom aj dospelým, čo je to diskriminácia, čo sú to rodové stereotypy a prečo je dôležité, aby ženy aj muži dostávali v živote rovnaké príležitost... rovnaké príležitosti. Autorom grafického spracovania je poľský dizajnér Edgar Bąk, držiteľ mnohých dizajnérskych ocenení, ktorý spolu s Joannou Olech pracuje na ilustrovaných detských knihách o ľudských právach a spoločenskej zodpovednosti.
Viac

  • Počet strán: 80 strán
  • ISBN13:9788097268688

Sumár recenzie
Text Egaliterry je extrémne jednoduchý, ale jeho ilustrácie postupne odhaľujú rozdiely medzi ružovými a modrými macíkmi. Kniha vyvoláva diskusiu o genderových stereotypoch a diskriminácii žien. Autori cez ilustrácie a text hovoria o ženách a mužoch, ale na prvý pohľad to nie je zrejmé. Kniha je vhodná pre deti od šesť až osem rokov a je tiež zaujímavá pre debatu na hodinách etiky či občianskej náuky.

Ilustrovaná knižka o rovnoprávnosti, ktorá vysvetľuje deťom aj dospelým, čo je to diskriminácia, čo sú to rodové stereotypy a prečo je dôležité, aby ženy aj muži dostávali v živote rovnaké príležitosti. Autorom grafického spracovania je poľský dizajnér Edgar Bąk, držiteľ mnohých dizajnérskych ocenení, ktorý spolu s Joannou Olech pracuje na ilustrovaných detských knihách o ľudských právach a spoločenskej zodpovednosti.

Mohlo by sa vám páčiť