Kladivo

Peter Derňár
Lindeni • 2022

O tom, akí sú skvelí kamaráti, si celý život klamali. Partia starých kamarátov si na začiatku pandémie zaumieni, že päťdesiatku toho najstaršieho treba napriek všetkému osláviť tak, ako vždy – na chat...ako vždy – na chate. Sedmička chlapov sa vyberie do pustatiny na slovensko-poľských hraniciach, no dobrá nálada sa vytratí už počas cesty, keď vysvitne, že hlavný organizátor sa rozhodol po rokoch medzi nich zavolať aj čudáka, ktorý im bol v detstve dobrý len ako objekt šikany. Atmosféra výrazne zhustne po príchode na zúfalo zanedbanú chatu odrezanú od sveta a alkohol len vyostrí negatívne emócie. Keď po ťažkej noci nájdu jedného z nich mŕtveho s prebitým čelom, je ťažké odpovedať na množstvo vynárajúcich sa otázok. Bola to nešťastná náhoda? Mohlo ísť o riešenie starého konfliktu sokov v láske? Je okolitý les naozaj taký pustý, ako sa na prvý pohľad zdá? A kde vlastne toľko trčia dvaja bratia, ktorí skoro ráno vyrazili na túru? Desivé tajomstvá spoločnej minulosti vyliezajú na povrch a oni si uvedomujú, že nikdy neboli takí kamaráti, ako si mysleli.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788056626610

Chata mimo civilizácie nebola nikdy taká nebezpečná ako teraz.Partia dlhoročných kamarátov si túži nerušene oddýchnuť a osláviť narodeniny jedného z nich v pokoji, bez obmedzení. Nechcú myslieť na pravidlá, ktoré vytvorila pandémia, a tak im nezostáva nič iné, len si vybaviť ubytovanie v pustatine.Atmosféra začína byť napätá, keď sa cestou dozvedajú, že človek, ktorého celé detstvo[...]

O tom, akí sú skvelí kamaráti, si celý život klamali. Partia starých kamarátov si na začiatku pandémie zaumieni, že päťdesiatku toho najstaršieho treba napriek všetkému osláviť tak, ako vždy – na chate. Sedmička chlapov sa vyberie do pustatiny na slovensko-poľských hraniciach, no dobrá nálada sa vytratí už počas cesty, keď vysvitne, že hlavný organizátor sa rozhodol po rokoch medzi nich zavolať aj čudáka, ktorý im bol v detstve dobrý len ako objekt šikany. Atmosféra výrazne zhustne po príchode na zúfalo zanedbanú chatu odrezanú od sveta a alkohol len vyostrí negatívne emócie. Keď po ťažkej noci nájdu jedného z nich mŕtveho s prebitým čelom, je ťažké odpovedať na množstvo vynárajúcich sa otázok. Bola to nešťastná náhoda? Mohlo ísť o riešenie starého konfliktu sokov v láske? Je okolitý les naozaj taký pustý, ako sa na prvý pohľad zdá? A kde vlastne toľko trčia dvaja bratia, ktorí skoro ráno vyrazili na túru? Desivé tajomstvá spoločnej minulosti vyliezajú na povrch a oni si uvedomujú, že nikdy neboli takí kamaráti, ako si mysleli.

Mohlo by sa vám páčiť