Skrotenie kráľovnej

Philippa Gregory
Slovart • 2021

Henrich VIII. sa rozhodol opäť oženiť. Tentoraz je jeho vyvolenou Katarína Parrová - vdova, vzdelaná žena a tajná protestantka. Katarína sama študuje a stane sa prvou ženou v Anglicku, ktorá vydá knih...rá vydá knihu pod vlastným menom. Presadzuje náboženskú reformu, ktorú začal už Henrich. Lenže kráľ starne, chorľavie, čo využíva jeho intrigánsky dvor, a preto je Henrich čoraz nevyspytateľnejší a nebezpečnejší.
Viac

Zásluhou vydavateľstva Slovart dorazil na naše pulty ďalší diel skvostnej série z pera Philippy Gregory, venujúcej sa silným ženským osobnostiam tudorovského Anglicka. Mám pocit, že posledná - šiesta - manželka neslávne známeho Henricha VIII. patrí medzi najmenej známe ženy po jeho boku a bol som naozaj zvedavý na jej životný osud. Britská spisovateľka opäť nesklamala a dokazuje, že[...]

Henrich VIII. sa rozhodol opäť oženiť. Tentoraz je jeho vyvolenou Katarína Parrová - vdova, vzdelaná žena a tajná protestantka. Katarína sama študuje a stane sa prvou ženou v Anglicku, ktorá vydá knihu pod vlastným menom. Presadzuje náboženskú reformu, ktorú začal už Henrich. Lenže kráľ starne, chorľavie, čo využíva jeho intrigánsky dvor, a preto je Henrich čoraz nevyspytateľnejší a nebezpečnejší.

Mohlo by sa vám páčiť