Dedičstvo Boleynovcov

Philippa Gregory
Slovart • 2019

Píše sa rok 1539 a kráľ Henrich VIII. sa znova žení. Tentoraz sa jeho manželkou stane Anna z Cleves, ktorú si vybral podľa portrétu. V manželstve im to od začiatku škrípe a z Anny sa stáva iba šachovn...�va iba šachovnicová figúrka v manželovom boji proti rímskokatolíckej cirkvi. Nová kráľovná cíti, že sa okolo nej zviera pasca. V kráľovstve čoraz tyranskejšieho Henricha VIII. vládne neistota a intrigy. Karty miešajú Annine dvorné dámy Jane Boleynová a Katarína Howardová. V hre sú osudy troch žien a dve skončia na popravisku.
Viac

Len nedávno dobyl televízne obrazovky seriál Španielska princezná na motívy románu Philippy Gregory. Keďže patrím k jej fanúšikom, neunikol mojej pozornosti. Musím uznať, že sa podarilo zachovať ducha knihy, čo ale nemohlo byť veľmi ťažké - texty tejto nadanej a obľúbenej spisovateľky oživujú dejiny cez ľudské osudy, ktoré vás chytia za srdce. Strohé mená z kníh a článkov sú odrazu[...]

Píše sa rok 1539 a kráľ Henrich VIII. sa znova žení. Tentoraz sa jeho manželkou stane Anna z Cleves, ktorú si vybral podľa portrétu. V manželstve im to od začiatku škrípe a z Anny sa stáva iba šachovnicová figúrka v manželovom boji proti rímskokatolíckej cirkvi. Nová kráľovná cíti, že sa okolo nej zviera pasca. V kráľovstve čoraz tyranskejšieho Henricha VIII. vládne neistota a intrigy. Karty miešajú Annine dvorné dámy Jane Boleynová a Katarína Howardová. V hre sú osudy troch žien a dve skončia na popravisku.

Mohlo by sa vám páčiť