Lov

Bernard Minier
Lindeni • 2021

V opare mesačného splnu sa z lesa náhle vynorí jeleň. Zviera má ľudské oči. Ale to, na čo poľujú v temných lesoch Ariège, nie je divá zver... a nejde ani o prvú poľovačku. No je to prvá obeť, ktorá ne...rvá obeť, ktorá neplánovane skončila pod kolesami auta a vyniesla na svetlo sveta sériu hrôzostrašných vrážd, o ktorých dosiaľ nikto ani len netušil. Čo robiť, keď zločin vyrastá z ťažkej sociálnej frustrácie slabých, z nevšímavosti politikov a z absolútnej beznádeje vydedencov žijúcich v getách, kde v spravodlivosť neveria a krivdy sa riešia všadeprítomným násilím? Nastáva napínavé vyšetrovanie, pri ktorom Servaz bojuje nielen o svoju česť, ale napokon aj o holý život.
Viac

  • Počet strán: 390 strán
  • ISBN13:9788056624

Dodnes si živo pamätám, ako som prvú časť série s Martinom Servazom Mráz čítal počas horúcich júnových dní na konci školského roka na Donovaloch. Preto vždy, keď sa púšťam do ďalšej knihy Bernarda Miniera, zasiahne ma mierna dávka nostalgie. Znie mi až neuveriteľne, že séria sa rozrástla už na sedem dielov. Ale keďže zločin nikdy nespí, niet sa čomu čudovať. Francúzsky triler navyše patrí[...]

V opare mesačného splnu sa z lesa náhle vynorí jeleň. Zviera má ľudské oči. Ale to, na čo poľujú v temných lesoch Ariège, nie je divá zver... a nejde ani o prvú poľovačku. No je to prvá obeť, ktorá neplánovane skončila pod kolesami auta a vyniesla na svetlo sveta sériu hrôzostrašných vrážd, o ktorých dosiaľ nikto ani len netušil. Čo robiť, keď zločin vyrastá z ťažkej sociálnej frustrácie slabých, z nevšímavosti politikov a z absolútnej beznádeje vydedencov žijúcich v getách, kde v spravodlivosť neveria a krivdy sa riešia všadeprítomným násilím? Nastáva napínavé vyšetrovanie, pri ktorom Servaz bojuje nielen o svoju česť, ale napokon aj o holý život.