Láska si nevyberá

Katarína Gillerová
• 2004

Dominika je dievča na prahu dospelosti. Bystrá a vtipná pozorovateľka osudov iných, ale tiež pohltená vlastným životom maturantky a neskôr vysokoškolskej študentky. Dychtivo hľadá priateľstvo, lásku, ...ľstvo, lásku, porozumenie. Pavučina citov a vzťahov je niekedy zradnejšia, ako sa zdá na prvý pohľad. Je veľmi ťažké sa v nej zorientovať, nieto ešte vyslobodiť.Navyše Dominika musí skrývať temné tajomstvo, o ktorom nesmie povedať ani dvom najbližším ľuďom: mame a sestre. Je toto tajomstvo predzvesťou tragédie, ktorá nečakane vstúpi do jej života? Dokáže nájsť východisko a pritom podržať aj tých, na ktorých jej záleží?...Láska si nevyberá, vtrhne nám do života, nepýta si povolenie. Neprináša vždy len šťastie. Dominika je však silná osobnosť. Miluje a trpí, zmieta sa v pochybnostiach, hľadá svetielko nádeje.
Viac

Láska si nevyberá  Katarína Gillerová  Za knihu ďakujem vydavateľstvu  Slovenský spisovateľ   Dominika je bystrá a vtipná pozorovateľka osudov iných, ale tiež pohltená vlastným životom maturantky a neskôr vysokoškoláčky. Dychtivo hľadá priateľstvo, lásku, porozumenie. Pavučina citov a vzťahov je niekedy zradnejšia, ako sa zdá na prvý pohľad. Je veľmi ťažké sa v nej zorientovať, nieto[...]

Dominika je dievča na prahu dospelosti. Bystrá a vtipná pozorovateľka osudov iných, ale tiež pohltená vlastným životom maturantky a neskôr vysokoškolskej študentky. Dychtivo hľadá priateľstvo, lásku, porozumenie. Pavučina citov a vzťahov je niekedy zradnejšia, ako sa zdá na prvý pohľad. Je veľmi ťažké sa v nej zorientovať, nieto ešte vyslobodiť.
Navyše Dominika musí skrývať temné tajomstvo, o ktorom nesmie povedať ani dvom najbližším ľuďom: mame a sestre. Je toto tajomstvo predzvesťou tragédie, ktorá nečakane vstúpi do jej života? Dokáže nájsť východisko a pritom podržať aj tých, na ktorých jej záleží?...
Láska si nevyberá, vtrhne nám do života, nepýta si povolenie. Neprináša vždy len šťastie. Dominika je však silná osobnosť. Miluje a trpí, zmieta sa v pochybnostiach, hľadá svetielko nádeje.