Kráska a netvor

Dominik Dán
Slovart • 2013

Odstup od reality si nebudujem, ja ju žijem a nemám vo zvyku odstupovať od života. Kúsok sebairónie a autobiografie vkladám do každej z mojich postáv, nielen do Krauza, ale doňho asi najviac...Dominik......Dominik Dán Ďalší titul z pera Dominika Dána, ktorý určite opäť nesklame každého fanúšika dobrej slovenskej kriminálky! Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievčiny. Pitva potvrdila, že pred smrťou bola opakovane brutálne znásilnená a vrah ju neľudsky mučil. O pomoc pri určení totožnosti neznámej mŕtvoly požiadali policajtov zo všetkých okolitých štátov, ale ako naschvál, jedinú poriadnu stopu našli iba Chosé s Krauzom. Pretože každý dobrý skutok musí byť po zásluhe potrestaný, šéf rozhodol, že nový prípad pridelí práve im. Médiá a verejnosť priebeh vyšetrovania pozorne sledujú, pretože s takou hrôzou sa ešte nikto nestretol, dokonca aj na oddelení vrážd je takýto masaker raritou. Oveľa väčšou než opustené batoľa, ktoré vyliezlo zo škatule od televízora iba tak pohodenej na chodníku a odplazilo sa pod kolesá prechádzajúceho autobusu. Ako tieto dva prípady súvisia a či sa chlapcom z oddelenia vrážd podarí chytiť vraha mladej študentky, zatiaľ nevie nikto. Autorove tituly (knižky, okrem výnimiek, nie je nutné čítať v danom poradí - každá z nich ponúka plnohodnotný zážitok :))1. Popol všetkých zarovná2. Nehanebné neviniatko3. Beštia 4. Sára5. Cela číslo 176. Červený kapitán 7. Hriech náš každodenný8. Knieža Smrť9. Noc temných klamstiev10. Mucha11. Mucholapka - priame pokračovanie románu Mucha12. Studňa13. Žiješ iba dvakrát - voľné pokračovanie knihy Cela číslo 1714. Na podpätkoch15. Kožené srdce16. Uzol17. Kráska a netvor18. Básnik19. Nevinným sa neodpúšťa20. Jednou nohou v hrobe21. Krv nie je voda22. Nežná fatamorgána23. Smrť na druhom brehu24. Korene zla25. Cigaretka na dva ťahy26. List zo záhrobia27. Venuša zo zátoky28. Pochovaní zaživa 29. Nevieš dňa, nevieš hodiny30. Klbko zmijí31. V tieni32. Bremeno minulosti Časová následnosť príbehov: Z osemdesiatych rokov Uzol (16.) Básnik (18.) Nežná fatamorgána (22.) Z deväťdesiatych rokov List zo záhrobia (26.) Beštia (3.) Mucha (10.) V tieni (31.) Bremeno minulosti (32.) Mucholapka (11.) Červený kapitán (6.) Krv nie je voda (21.) Smrť na druhom brehu (23.) Korene zla (24.) Cigaretka na dva ťahy (25.) Popol všetkých zarovná (1.) Nehanebné neviniatko (2.) Na podpätkoch (14.) Jednou nohou v hrobe (20.) Cela číslo 17 (5.) Žiješ iba dvakrát (13.) Nevieš dňa, nevieš hodiny (29.) Po roku 2000 Nevinným sa neodpúšťa (19.) Sára (4.) Hriech náš každodenný (7.) Knieža smrť (8.) Studňa (12.) Kožené srdce (15.) Kráska a netvor (17.) Noc temných klamstiev (9.) Venuša zo zátoky (27.) Pochovaní zaživa (28.) Klbko zmijí (30.)
Viac

  ANOTACE: Dvojice detektivů z Našeho Města je po prázdninách zase spolu. Šéf se vrátil do práce opálený, usměvavý a plný energie. Barva mu zůstala, ale úsměv zamrzl na rtech už druhý den. Maďarští kolegové našli v poli kousek od státní hranice nahé zmasakrované tělo mladé ženy. Mezinárodní vyšetřování se rozbíhá a celý případ je [...]

Odstup od reality si nebudujem, ja ju žijem a nemám vo zvyku odstupovať od života. Kúsok sebairónie a autobiografie vkladám do každej z mojich postáv, nielen do Krauza, ale doňho asi najviac...Dominik Dán Ďalší titul z pera Dominika Dána, ktorý určite opäť nesklame každého fanúšika dobrej slovenskej kriminálky! Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievčiny. Pitva potvrdila, že pred smrťou bola opakovane brutálne znásilnená a vrah ju neľudsky mučil. O pomoc pri určení totožnosti neznámej mŕtvoly požiadali policajtov zo všetkých okolitých štátov, ale ako naschvál, jedinú poriadnu stopu našli iba Chosé s Krauzom. Pretože každý dobrý skutok musí byť po zásluhe potrestaný, šéf rozhodol, že nový prípad pridelí práve im. Médiá a verejnosť priebeh vyšetrovania pozorne sledujú, pretože s takou hrôzou sa ešte nikto nestretol, dokonca aj na oddelení vrážd je takýto masaker raritou. Oveľa väčšou než opustené batoľa, ktoré vyliezlo zo škatule od televízora iba tak pohodenej na chodníku a odplazilo sa pod kolesá prechádzajúceho autobusu. Ako tieto dva prípady súvisia a či sa chlapcom z oddelenia vrážd podarí chytiť vraha mladej študentky, zatiaľ nevie nikto. Autorove tituly (knižky, okrem výnimiek, nie je nutné čítať v danom poradí - každá z nich ponúka plnohodnotný zážitok :))1. Popol všetkých zarovná2. Nehanebné neviniatko3. Beštia 4. Sára5. Cela číslo 176. Červený kapitán 7. Hriech náš každodenný8. Knieža Smrť9. Noc temných klamstiev10. Mucha11. Mucholapka - priame pokračovanie románu Mucha12. Studňa13. Žiješ iba dvakrát - voľné pokračovanie knihy Cela číslo 1714. Na podpätkoch15. Kožené srdce16. Uzol17. Kráska a netvor18. Básnik19. Nevinným sa neodpúšťa20. Jednou nohou v hrobe21. Krv nie je voda22. Nežná fatamorgána23. Smrť na druhom brehu24. Korene zla25. Cigaretka na dva ťahy26. List zo záhrobia27. Venuša zo zátoky28. Pochovaní zaživa 29. Nevieš dňa, nevieš hodiny30. Klbko zmijí31. V tieni32. Bremeno minulosti Časová následnosť príbehov: Z osemdesiatych rokov Uzol (16.) Básnik (18.) Nežná fatamorgána (22.) Z deväťdesiatych rokov List zo záhrobia (26.) Beštia (3.) Mucha (10.) V tieni (31.) Bremeno minulosti (32.) Mucholapka (11.) Červený kapitán (6.) Krv nie je voda (21.) Smrť na druhom brehu (23.) Korene zla (24.) Cigaretka na dva ťahy (25.) Popol všetkých zarovná (1.) Nehanebné neviniatko (2.) Na podpätkoch (14.) Jednou nohou v hrobe (20.) Cela číslo 17 (5.) Žiješ iba dvakrát (13.) Nevieš dňa, nevieš hodiny (29.) Po roku 2000 Nevinným sa neodpúšťa (19.) Sára (4.) Hriech náš každodenný (7.) Knieža smrť (8.) Studňa (12.) Kožené srdce (15.) Kráska a netvor (17.) Noc temných klamstiev (9.) Venuša zo zátoky (27.) Pochovaní zaživa (28.) Klbko zmijí (30.)

Mohlo by sa vám páčiť