Kacír Michelangelo

Matteo Strukul
Slovart • 2020

Rím, jeseň 1542. Michelangelo má 67 rokov a musí dokončiť náhrobok pápeža Júliusa II. Umelec sa však ocitol v hľadáčiku inkvizície: jeho priateľstvo s krásnou Vittoriou Colonnou neušlo pozornosti. Tú ...lo pozornosti. Tú ženu dal sledovať hlavný inkvizítor, aby odhalil miesto, kde sa stretáva sekta Spirituáli, ktorá hlása návrat ku kresťanskej čistote v meste, kde je predávanie odpustkov na dennom poriadku. A práve Rím, sa stane krutým a zároveň úžasným divadlom, scénou, na ktorej sa pretnú životy mladej zlodejky Malasorte, ktorá má za úlohu sledovať Spirituálov, Vittoria Corsiniho, kapitána stráže svätej inkvizície, markízy z Pescary Vittorie Colonny a Michelangela Buonarrotiho, jedného z najgeniálnejších umelcov všetkých čias. Komu sa kniha môže páčiť: Všetkým, ktorí si obľúbili trilógiu Mediciovciod Mattea Strukula a majú radi historické romány, plné napätia a dobovej atmosféry.
Viac

Talianske historické romány majú nielen vysokú kvalitu, ale aj nevyčerpateľnú studnicu námetov. Bohaté dejiny plné moci, rozmachu, umenia, lásky a intríg lákajú čitateľov po celom svete, slovenských nevynímajúc. Som rád, že vydavateľstvo Slovart nám prinieslo také zvučné mená ako Marina Fiorato, Valerio Massimo Manfredi či Matteo Strukul. Práve posledný menovaný je autorom románu o[...]

Rím, jeseň 1542. Michelangelo má 67 rokov a musí dokončiť náhrobok pápeža Júliusa II. Umelec sa však ocitol v hľadáčiku inkvizície: jeho priateľstvo s krásnou Vittoriou Colonnou neušlo pozornosti. Tú ženu dal sledovať hlavný inkvizítor, aby odhalil miesto, kde sa stretáva sekta Spirituáli, ktorá hlása návrat ku kresťanskej čistote v meste, kde je predávanie odpustkov na dennom poriadku. A práve Rím, sa stane krutým a zároveň úžasným divadlom, scénou, na ktorej sa pretnú životy mladej zlodejky Malasorte, ktorá má za úlohu sledovať Spirituálov, Vittoria Corsiniho, kapitána stráže svätej inkvizície, markízy z Pescary Vittorie Colonny a Michelangela Buonarrotiho, jedného z najgeniálnejších umelcov všetkých čias. Komu sa kniha môže páčiť: Všetkým, ktorí si obľúbili trilógiu Mediciovciod Mattea Strukula a majú radi historické romány, plné napätia a dobovej atmosféry.

Mohlo by sa vám páčiť