Narrenturm - Veža bláznov

Andrzej Sapkows
Lindeni • 2019

Prvý diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského.Medik Reinmar z Bielawy je na úteku. Nielen pre lásku, ktorou zahorel k ma...u zahorel k manželke sliezskeho šľachtica Gelfrada von Stercza, ktorý je toho času na križiackej výprave proti Husitom. Reinmar sa musí mať na pozore aj pred inkvizíciou. Tá totiž v jeho skromnej zbierke objavila spisy, za ktoré by sa hanbil každý Boží služobník. Reinmar križuje polia a lesy strednej Európy len s ťažkosťami, po rozume mu totiž stále behajú zvodné vnady čarokrásnej Adely, čo má robiť, keď je volanie srdca silnejšie ako hlas rozumu? Vstúpte s majstrom pera Andrzejom Sapkowským do roku 1422, kedy všetky cesty lemovali šibenice a polia križovali pochodne križiackych výprav proti vyznávačom nepravej viery v samom srdci Európy. Husitskí špióni sa však schovávajú na netradičných miestach a husitské vojská tvorené prostými roľníkmi víťazia nad šľachtou a nabodávajú na ostrie svojich nožov.
Viac

Poľský autor Andrzej Sapkowski si získal celosvetovú publicitu predovšetkým knižnou sériou Zaklínač, ktorá sa preslávila aj v hernej podobe, a fanúšikovia Geralta z Rivie netrpezlivo očakávajú i koncoročné seriálové spracovanie z dielne Netflixu. Priaznivo naklonenú atmosféru sa rozhodlo využiť vydavateľstvo Lindeni a slovenským čitateľom ponúka nové vydanie Sapkowskeho Husitskej trilógie. Aj[...]

Autor: Andrzej Sapkowski Originálny názov: Narrenturm Vydavateľstvo: Lindeni 2019 Séria: Hussite Trilogy  Diel:  1/3 Počet strán: 576 Žáner:  historický román, fantasyMoje hodnotenie obálky: 4/5 Anotácia: Narrenturm – Veža bláznov je prvý diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského. Medik Reinmar z Bielawy[...]

Keď sa na redakčnom stole Multiverza objavila táto kniha, nik sa do nej príliš nehrnul, a ja som dúfal, že The post Husitská trilógia 1 : Narrenturm – Veža bláznov – Andrzej Sapkowski appeared first on Fantasy knihy.

Prvý diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského.Medik Reinmar z Bielawy je na úteku. Nielen pre lásku, ktorou zahorel k manželke sliezskeho šľachtica Gelfrada von Stercza, ktorý je toho času na križiackej výprave proti Husitom. Reinmar sa musí mať na pozore aj pred inkvizíciou. Tá totiž v jeho skromnej zbierke objavila spisy, za ktoré by sa hanbil každý Boží služobník. Reinmar križuje polia a lesy strednej Európy len s ťažkosťami, po rozume mu totiž stále behajú zvodné vnady čarokrásnej Adely, čo má robiť, keď je volanie srdca silnejšie ako hlas rozumu? Vstúpte s majstrom pera Andrzejom Sapkowským do roku 1422, kedy všetky cesty lemovali šibenice a polia križovali pochodne križiackych výprav proti vyznávačom nepravej viery v samom srdci Európy. Husitskí špióni sa však schovávajú na netradičných miestach a husitské vojská tvorené prostými roľníkmi víťazia nad šľachtou a nabodávajú na ostrie svojich nožov.

Mohlo by sa vám páčiť