O Svätom písme, tajomstvách viery a Cirkvi

František Trstenský
Verbum • 2017

Viera dáva ľudskému životu pravý zmysel, novú radosť a chuť. Je dynamická, lebo nepredstavuje stretnutie s vecou, ale s osobou živého Boha. Keď človek objavuje Boha, objavuje vlastne seba samého, svoj... samého, svoju veľkosť, lebo v sebe nosí Boží obraz. Vtedy sa otvára skutočným hodnotám, ktoré robia život krásnym. Kniha ponúka 30 zamyslení na témy, ktoré sa dotýkajú viery. Hovorí o Svätom písme, o biblických postavách a náuke Katolíckej cirkvi.
Viac

  • Počet strán: 176 strán
  • ISBN13:9788056104637

Kniha rímsko-katolíckeho kňaza a biblistu Františka Trstenského je zbierkou jeho zamyslení na rôzne témy, ktoré sú aktuálne aj v dnešnej dobe. Ako nám napovedá názov publikácie, venuje sa postavám zo Svätého Písma, dôležitým míľnikom z Ježišovho života ako je Jeho premenenie, zmŕtvychvstanie alebo nanebovstúpenie.  Pomocou zamyslení o transcendentných veciach ako je Najsvätejšia Trojica alebo[...]

Viera dáva ľudskému životu pravý zmysel, novú radosť a chuť. Je dynamická, lebo nepredstavuje stretnutie s vecou, ale s osobou živého Boha. Keď človek objavuje Boha, objavuje vlastne seba samého, svoju veľkosť, lebo v sebe nosí Boží obraz. Vtedy sa otvára skutočným hodnotám, ktoré robia život krásnym. Kniha ponúka 30 zamyslení na témy, ktoré sa dotýkajú viery. Hovorí o Svätom písme, o biblických postavách a náuke Katolíckej cirkvi.

Mohlo by sa vám páčiť