Dobrý úlet!

Jacek Ambrozewski
Slovart • 2023

Takáto kniha tu ešte nebola! Veľkolepá publikácia o dobývaní oblohy vás prostredníctvom komiksov prevedie dejinami lietania od prvých neslávnych pokusov cez balóny a klzáky až po vrtuľníky, prúdové li...íky, prúdové lietadlá či drony. Nájdete v nej informácie o prelomových udalostiach vo vývoji letectva a zoznámite sa s vedcami, vynálezcami, konštruktérmi, odvážnymi letcami, bláznivými vzdušnými akrobatmi aj testovacími pilotmi. Dozviete sa, ako funguje prúdový motor, čo robí personál lietadlovej lode i ako sa cestovalo vzducholoďou. Zblízka si prezriete kokpit stíhačky alebo nákladný priestor lietadla Jumbo Jet a tiež zistíte, ako si postaviť lietadlo v garáži!
Viac

  • Počet strán: 106 strán
  • ISBN13:9788055660318

Sumár recenzie
Jednou z najobľúbenejších kníh u nás doma je Cesta do divočiny zo Slovartu. Ďalšia podobná veľkoformátová kniha, ktorú vydavateľstvo prinieslo tento rok, je Dobrý úlet – Obrázkové dejiny letectva. A aj tentoraz ide o výnimočnú knihu. Dohlavné črty obsahu zahŕňajú obrázkové a textové informácie o dejinách letectva, od jeho počiatkov až po súčasnosť, vrátane konštrukcie lietadiel, ich využitia vo vojnách a prekonávania strachu z lietania. Kniha je vhodná pre deti od 9 rokov a nadchne nielen malých, ale aj veľkých milovníkov lietadiel.

Takáto kniha tu ešte nebola! Veľkolepá publikácia o dobývaní oblohy vás prostredníctvom komiksov prevedie dejinami lietania od prvých neslávnych pokusov cez balóny a klzáky až po vrtuľníky, prúdové lietadlá či drony. Nájdete v nej informácie o prelomových udalostiach vo vývoji letectva a zoznámite sa s vedcami, vynálezcami, konštruktérmi, odvážnymi letcami, bláznivými vzdušnými akrobatmi aj testovacími pilotmi. Dozviete sa, ako funguje prúdový motor, čo robí personál lietadlovej lode i ako sa cestovalo vzducholoďou. Zblízka si prezriete kokpit stíhačky alebo nákladný priestor lietadla Jumbo Jet a tiež zistíte, ako si postaviť lietadlo v garáži!

Mohlo by sa vám páčiť