Sezóna zemolezu

Mary Ellen Taylor
NOXI • 2022

Príbeh štyroch žien – Sadie, Olivie, Elaine a Libby, sa odohráva v dvoch časových líniách – počas druhej svetovej vojny a v súčasnosti. Libby sa po smrti svojho nevlastného otca, neúspešnom manžels...úspešnom manželstve a viacerých potratoch cíti skutočne sama a práca svadobnej fotografky odvádza jej pozornosť od hlbokej bolesti, ktorú cíti. Dostane ponuku, aby nafotila svadbu na historickom statku Woodmont, a od tohto okamihu sa jej život začne uberať úplne novým smerom. Majiteľka panstva Elaine, v nádeji, že otvorí Woodmont pre verejnosť, požiada Libby, aby celý proces renovácie statku dokumentovala svojimi fotografiami. Libby zaujme spustnutý romantický skleník, ktorý bol postavený pre Oliviu, starú mamu súčasnej majiteľky statku, ako dôkaz lásky jej manžela. Dokázalo však toto veľké gesto zachrániť ich vzťah? Libby počas fotografovania renovácie skleníka objaví do skla vyryté meno Sadie a začne sa o jej tajomný osud zaujímať. Kto bolo to dievča a čo sa s ňou stalo? Starý skleník a celé panstvo ukrývajú množstvo temných tajomstiev, záhadnú a bolestnú minulosť, ktorú Libby musí odhaliť, keďže sa sama ocitá vo víre nepredvídateľných udalostí.
Viac

  „Libby nadvihla foťák. Za objektívom bola vždy pokojnejšia, pretože vytváral bariéru medzi ňou a vonkajším svetom. Keď sa ľudia pozerajú na objektív, sústredia sa na seba a ju si prestanú všímať.“   Sezóna zemolezu je príbeh z pera autorky... The post Historická rodinná dráma od Mary Ellen Taylor: Aké rodinné tajomstvá ukrýva staré sídlo obrastené zemolezom? appeared first on Prečítané.sk.

Autor: Mary Ellen TaylorOriginálny názov: Honeysuckle SeasonVydavateľstvo: Grada/Cosmopolis 2021Séria: -Diel: -Počet strán: 384Žáner: románMoje hodnotenie knihy: 3*/5*Moje hodnotenie obálky: 5*/5*Anotácia:Libby má špatné období a po smrti otce si připadá osamělá. Jediné, co ji drží nad vodou, je přítelkyně Sierra a práce svatební fotografky. Ta ji zavede do historického sídla Woodmont, jehož[...]

Príbeh štyroch žien – Sadie, Olivie, Elaine a Libby, sa odohráva v dvoch časových líniách – počas druhej svetovej vojny a v súčasnosti. Libby sa po smrti svojho nevlastného otca, neúspešnom manželstve a viacerých potratoch cíti skutočne sama a práca svadobnej fotografky odvádza jej pozornosť od hlbokej bolesti, ktorú cíti. Dostane ponuku, aby nafotila svadbu na historickom statku Woodmont, a od tohto okamihu sa jej život začne uberať úplne novým smerom. Majiteľka panstva Elaine, v nádeji, že otvorí Woodmont pre verejnosť, požiada Libby, aby celý proces renovácie statku dokumentovala svojimi fotografiami. Libby zaujme spustnutý romantický skleník, ktorý bol postavený pre Oliviu, starú mamu súčasnej majiteľky statku, ako dôkaz lásky jej manžela. Dokázalo však toto veľké gesto zachrániť ich vzťah? Libby počas fotografovania renovácie skleníka objaví do skla vyryté meno Sadie a začne sa o jej tajomný osud zaujímať. Kto bolo to dievča a čo sa s ňou stalo? Starý skleník a celé panstvo ukrývajú množstvo temných tajomstiev, záhadnú a bolestnú minulosť, ktorú Libby musí odhaliť, keďže sa sama ocitá vo víre nepredvídateľných udalostí.

Mohlo by sa vám páčiť