Šialený med

Jennifer Finney Boylan Jodi Picoult
Cosmopolis • 2023

Olivia McAfeeová vie, aký je to pocit začínať úplne odznova. Jej dokonalý život sa rozpadol na kúsky, keď jej manžel odhalil svoju temnejšiu stránku a prejavil sa ako agresívny tyran. Ani vo sne by je...i vo sne by jej však nenapadlo, že skončí späť v ospalom rodnom meste v New Hampshire, bude bývať v dome, v ktorom vyrastala, a s láskou sa venovať včelárstvu, ktoré zdedila po svojom otcovi. Jedného dňa sa do New Hampshire presťahuje transrodové dievča Lily Campanellová aj s mamou. Obe dúfajú, že to bude pre ne nový začiatok. A práve tieto nové začiatky sú presne tým, čo Olivia a Lily potrebujú. Ich cesty sa prepletú, keď sa Oliviin syn Asher zaľúbi do Lily. Tá sa po prvý raz s niekým cíti naozaj šťastná. Občas má však pochybnosti, či mu môže úplne dôverovať. Žiadne šťastie však netrvá večne a Oliviu z ničoho nič omráči telefonát s odkazom: „Lily je mŕtva a Ashera vypočúva polícia.“ Je presvedčená, že jej syn je nevinný. No klamala by, keby si nepriznala, že v ňom občas vidí záblesky otcovej agresívnej povahy. Zamotaný prípad sa vyvíja proti nemu a ona si uvedomuje, že syn pred ňou skrýva oveľa viac, ako jej v skutočnosti povedal.
Viac

  • Počet strán: 440 strán
  • ISBN13:9788080906078

Sumár recenzie
Jodi Picoult a Jennifer Finney Boylan sa spojili, aby napísali knihu Šialený med. Hoci obálka evokuje romantický a jemný príbeh, nechajte sa oklamať. Olivia žije na farme so synom Asherom a začína svoj život odznova po odlúčení od tyranského manžela. Lily sa pristahuje do mestečka a zamiluje sa do Ashera. Lenže potom dostane Olivia telefonát, že Lily je mŕtva a Asher je vypočúvaný políciou. Jennifer Finney Boylan sa jej sní vložiť do napísanej s Jodi knihy a sny sa môžu teda splniť. Príbeh rozprávajú Olivia a Lily. Striedanie ich kapitol ma necháva v napätí, zatiaľ čo pri sledovaní Olivie v súdnom procese hokejového hráča, nás príbeh zavedie späť do minulosti. Transrodová téma je kontroverzná a niektoré výmeny na súde mi pripadali neprirodzené. Kniha je plná emócií a tajomstiev, ale spracovaniu odkazu by som vytkla nevyváženosť.

Olivia McAfeeová vie, aký je to pocit začínať úplne odznova. Jej dokonalý život sa rozpadol na kúsky, keď jej manžel odhalil svoju temnejšiu stránku a prejavil sa ako agresívny tyran. Ani vo sne by jej však nenapadlo, že skončí späť v ospalom rodnom meste v New Hampshire, bude bývať v dome, v ktorom vyrastala, a s láskou sa venovať včelárstvu, ktoré zdedila po svojom otcovi. Jedného dňa sa do New Hampshire presťahuje transrodové dievča Lily Campanellová aj s mamou. Obe dúfajú, že to bude pre ne nový začiatok. A práve tieto nové začiatky sú presne tým, čo Olivia a Lily potrebujú. Ich cesty sa prepletú, keď sa Oliviin syn Asher zaľúbi do Lily. Tá sa po prvý raz s niekým cíti naozaj šťastná. Občas má však pochybnosti, či mu môže úplne dôverovať. Žiadne šťastie však netrvá večne a Oliviu z ničoho nič omráči telefonát s odkazom: „Lily je mŕtva a Ashera vypočúva polícia.“ Je presvedčená, že jej syn je nevinný. No klamala by, keby si nepriznala, že v ňom občas vidí záblesky otcovej agresívnej povahy. Zamotaný prípad sa vyvíja proti nemu a ona si uvedomuje, že syn pred ňou skrýva oveľa viac, ako jej v skutočnosti povedal.

Mohlo by sa vám páčiť