Vred

Alica Bartková

Dostupné aj v kolekcii s titulom Kvietok za SKVELÚ CENU!Zbierka poviedok Vred je odrazom dnešnej doby, kde sa pochybnosť a neistota stávajú súčasťou každodennosti. Hlavné postavy zvádzajú vnútorný b...ú vnútorný boj medzi morálnymi hodnotami a čistou vôľou k životu, pri ktorej ide niekedy etika bokom. Bojuje v nich veľa protikladov – optimizmus a pesimizmus, nádej a zúfalstvo, apatickosť a snaha prežiť. Zmietajú sa medzi vierou, že to, čo im podsúva okolie, je správne, a pochybnosťou, či je to naozaj tak. Takmer všetky hlavné postavy sa ocitnú v hraničnej situácii, kde sa musia rozhodnúť, ako naložiť so svojím životom a aký postoj k nemu zaujať. Čo u nich napokon zvíťazí, sa čitateľ dozvie na konci textov.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788089780136

Čítam poviedky iba sporadicky, pretože som si doteraz myslela, že potrebujem hrubú knihu, aby som bola spokojná. Mala som pocit, že vždy, keď si niečo krátke prečítam, chcem vedieť viac. Ako sa to ďalej vyvíjalo? Cítim sa o niečo ukrátená. Aj tu som mala tento pocit, ale vôbec mi to neprekážalo. Poviedky boli tak geniálne napísané, že najprv som sa nad každou dlho zamýšľala a až potom som[...]

Dostupné aj v kolekcii s titulom Kvietok za SKVELÚ CENU!Zbierka poviedok Vred je odrazom dnešnej doby, kde sa pochybnosť a neistota stávajú súčasťou každodennosti. Hlavné postavy zvádzajú vnútorný boj medzi morálnymi hodnotami a čistou vôľou k životu, pri ktorej ide niekedy etika bokom. Bojuje v nich veľa protikladov – optimizmus a pesimizmus, nádej a zúfalstvo, apatickosť a snaha prežiť. Zmietajú sa medzi vierou, že to, čo im podsúva okolie, je správne, a pochybnosťou, či je to naozaj tak. Takmer všetky hlavné postavy sa ocitnú v hraničnej situácii, kde sa musia rozhodnúť, ako naložiť so svojím životom a aký postoj k nemu zaujať. Čo u nich napokon zvíťazí, sa čitateľ dozvie na konci textov.

Mohlo by sa vám páčiť