Srdce čarodejnice

Genevieve Gornichec
Ikar • 2023

Severské mýty vo veľkolepom príbehu lásky prefíkaného Lokiho a osudovej čarodejnice. Angrbodin príbeh sa začína tým, čím sa príbeh väčšiny čarodejníc končí upálením. Najvyšší boh Ódin potrestá Angrbod...� boh Ódin potrestá Angrbodu za to, že sa s ním odmieta podeliť o svoj dar, nazeranie do budúcnosti. Ranená a bezmocná čarodejnica uteká do najodľahlejších kútov temného lesa. Tam ju nájde Loki, Ódinov brat. Angrbodina počiatočná nedôvera k nemu sa postupne pretaví do hlbokej lásky. Časom spolu splodia tri deti, každé s nezvyčajným, vopred predurčeným osudom. Angrboda ich vychováva na kraji sveta, ukryté pred Ódinovým vševidiacim okom. Ako však Angrboda znovu nadobúda veštecké schopnosti, zisťuje, že jej šťastný život – ale aj existencia celého božstva – je v ohrození. S pomocou neľútostnej lovkyne Skadi, s ktorou si postupne vytvorí silné puto, sa Angrboda musí rozhodnúť, či pre svoju milovanú rodinu prijme osud, ktorý sa jej vyjavil... alebo sa vzbúri a pokúsi sa zmeniť budúcnosť.
Viac

  • Počet strán: 360 strán
  • ISBN13:9788055191096
  • Originálny názov: The Witch's Heart

Sumár recenzie
V článku je recenzia knihy "Srdce čarodejnice", ktorá sa zameriava na severskú mytológiu. Hlavná hrdinka, Angrboda, je upálená za to, že odmietla zdieľať svoje veštecké schopnosti s najvyšším bohom Ódinom. Utečie do lesa, kde ju nájde Ódinov brat Loki. Spolu majú tri deti s osudmi, ktoré ich ohrozujú. Angrboda musí rozhodnúť, či prijme svoj osud alebo sa pokúsi zmeniť budúcnosť.

Severské mýty vo veľkolepom príbehu lásky prefíkaného Lokiho a osudovej čarodejnice. Angrbodin príbeh sa začína tým, čím sa príbeh väčšiny čarodejníc končí upálením. Najvyšší boh Ódin potrestá Angrbodu za to, že sa s ním odmieta podeliť o svoj dar, nazeranie do budúcnosti. Ranená a bezmocná čarodejnica uteká do najodľahlejších kútov temného lesa. Tam ju nájde Loki, Ódinov brat. Angrbodina počiatočná nedôvera k nemu sa postupne pretaví do hlbokej lásky. Časom spolu splodia tri deti, každé s nezvyčajným, vopred predurčeným osudom. Angrboda ich vychováva na kraji sveta, ukryté pred Ódinovým vševidiacim okom. Ako však Angrboda znovu nadobúda veštecké schopnosti, zisťuje, že jej šťastný život – ale aj existencia celého božstva – je v ohrození. S pomocou neľútostnej lovkyne Skadi, s ktorou si postupne vytvorí silné puto, sa Angrboda musí rozhodnúť, či pre svoju milovanú rodinu prijme osud, ktorý sa jej vyjavil... alebo sa vzbúri a pokúsi sa zmeniť budúcnosť.

Mohlo by sa vám páčiť