Rodinné tajomstvá

Martina Dacková

Zrak jej padol na jednu z otvorených škatúľ. Navrchu jednej bola akási malá knižočka v červenom koženkovom obale. Upútal ju obal. Zobrala ju do rúk a prezerala si ju. Nebol na nej žiaden nápis, ani ni...nápis, ani nič vyznačené. Len čo ju otvorila, zistila, aký poklad drží v rukách. Bol to denník jej matky. 8. december 1998 Po roku mi prišiel list, v ktorom bolo stroho napísané: Prosím, už nevolať a nepísať!!! Nič viac, len týchto pár chladných slov. No a ja som, samozrejme, s listom v rukách padla s migrénou do postele. A dnes napriek tomu listu som skúšala volať. Nikto mi nezdvíhal. A práve, keď som držala slúchadlo pri uchu, prišiel Alan. Rýchlo som položila, no tým som sa prezradila. Hneď pochopil, kam som volala. Takého nahnevaného som ho ešte nevidela. Myslím, že už preteká jeho pohár trpezlivosti. Vykričal sa na mňa a zatvoril sa do spálne. Dúfam, že ho to rýchlo prejde. Ako by som mohla zabudnúť? To sa predsa nedá. Nemôžem ignorovať moje zlomené srdce. Písať listy a volať budem stále… Rodinné tajomstvá sú príbehom o nekonečnej láske, oddanosti matky a zlom svedomí. Nájdeme v ňom, že hrdosť a zaťatosť neodpustiť predstavujú prekážku na ceste za úprimnou láskou, časom s blízkymi a krásou všednosti. Sled udalosti odhalí, čo dokáže urobiť jedno nerozvážne rozhodnutie. To, že tvrdohlavosť sa nevypláca, vám ukáže tento príbeh plný rodinných tajomstiev.
Viac

  • Počet strán: 264 strán
  • ISBN13:9788089780471

Sumár recenzie
Recenzia na knihu "Rodinné tajomstvá" od Martiny Dackovej vydaná v roku 2023 Richardom Lunterom a Kicom je románom s 264 stranami o vrátení sa Hany do dediny Mesačná a odhalovaní rodinných tajomstiev. Kniha je brožovaná a zameriava sa na tému dospievanie a otvorený domov.

Zrak jej padol na jednu z otvorených škatúľ. Navrchu jednej bola akási malá knižočka v červenom koženkovom obale. Upútal ju obal. Zobrala ju do rúk a prezerala si ju. Nebol na nej žiaden nápis, ani nič vyznačené. Len čo ju otvorila, zistila, aký poklad drží v rukách. Bol to denník jej matky. 8. december 1998 Po roku mi prišiel list, v ktorom bolo stroho napísané: Prosím, už nevolať a nepísať!!! Nič viac, len týchto pár chladných slov. No a ja som, samozrejme, s listom v rukách padla s migrénou do postele. A dnes napriek tomu listu som skúšala volať. Nikto mi nezdvíhal. A práve, keď som držala slúchadlo pri uchu, prišiel Alan. Rýchlo som položila, no tým som sa prezradila. Hneď pochopil, kam som volala. Takého nahnevaného som ho ešte nevidela. Myslím, že už preteká jeho pohár trpezlivosti. Vykričal sa na mňa a zatvoril sa do spálne. Dúfam, že ho to rýchlo prejde. Ako by som mohla zabudnúť? To sa predsa nedá. Nemôžem ignorovať moje zlomené srdce. Písať listy a volať budem stále… Rodinné tajomstvá sú príbehom o nekonečnej láske, oddanosti matky a zlom svedomí. Nájdeme v ňom, že hrdosť a zaťatosť neodpustiť predstavujú prekážku na ceste za úprimnou láskou, časom s blízkymi a krásou všednosti. Sled udalosti odhalí, čo dokáže urobiť jedno nerozvážne rozhodnutie. To, že tvrdohlavosť sa nevypláca, vám ukáže tento príbeh plný rodinných tajomstiev.

Mohlo by sa vám páčiť