Arsene Lupin: Lupič džentlmen

Maurice Leblanc
Ikar • 2023

Nie je zločin ako zločin a tie, ktoré má na svedomí Arsene Lupin, sú plné nečakaných zvratov, veselých momentov a obdivuhodnej zlodejskej šikovnosti, s akou sa mu darí unikať pred spravodlivosťou. Pod...livosťou. Podarí sa nepolapiteľnému lupičovi zvíťaziť aj nad slávnym anglickým vyšetrovateľom? Obaja súperi sú odhodlaní nič tomu druhému nedarovať. Veď v stávke je ich dobrá povesť. Postava Arsena Lupina sa prvýkrát objavila v roku 1906 a jeho neuveriteľné dobrodružstvá zachytáva sedemnásť románov, tridsaťdeväť noviel a poviedok, päť divadelných hier a takmer dvadsiatka filmových adaptácií a divadelných inscenácií. Na základe inšpirácie Arsenom Lupinom natočila spoločnosť Netflix v roku 2021 úspešný seriál Lupin v hlavnej úlohe s Omarom Syom. Slovenské vydanie je prekladom výberu autorovej vnučky, ktorý vyšiel pod názvom LES AVENTURES EXTRAORDINAIRES D‘ARSENE LUPIN (Neobyčajné príhody Arsena Lupina) v roku 2011 vo vydavateľstve Jean-Claude Gawsewitch Éditeur v Paríži a obsahuje šestnásť z pôvodných dvadsiatich noviel. Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky. Povoliť cookies a zobraziť Martinus.sk · Čítanie z knihy ARSENE LUPIN, LUPIČ DŽENTLMEN (Maurice Leblanc)
Viac

Sumár recenzie
Arsen Lupin, Lupič džentlmen (Recenzia) Arsene Lupin, lupič džentlmen, je hlavnou postavou tejto knihy, ktorá obsahuje súbor 16 krátkych poviedok. Hlavný hrdina ma bavil najmä svojou viacvrstvovosťou a prestrojeniami. Text je písaný v štýle podobnom autorovi Arthurovi Conanovi Doyleovi s prvoplánovými dialógmi a jednoduchými vysvetleniami.

Sumár recenzie
Arsene Lupin je majstrom preoblečenia a dokáže sa v behu chvíle stať úplne iným človekom. V novom preklade profesora Štefana Povchaniča vyšla kniha s názvom Arsene Lupin. Lupič džentlmen, napísaná francúzskym spisovateľom Mauriceom Leblancom. Táto kniha rozpráva o dobrodružstvách slávneho lupiča džentlmena Arsena Lupina.

Nie je zločin ako zločin a tie, ktoré má na svedomí Arsene Lupin, sú plné nečakaných zvratov, veselých momentov a obdivuhodnej zlodejskej šikovnosti, s akou sa mu darí unikať pred spravodlivosťou. Podarí sa nepolapiteľnému lupičovi zvíťaziť aj nad slávnym anglickým vyšetrovateľom? Obaja súperi sú odhodlaní nič tomu druhému nedarovať. Veď v stávke je ich dobrá povesť. Postava Arsena Lupina sa prvýkrát objavila v roku 1906 a jeho neuveriteľné dobrodružstvá zachytáva sedemnásť románov, tridsaťdeväť noviel a poviedok, päť divadelných hier a takmer dvadsiatka filmových adaptácií a divadelných inscenácií. Na základe inšpirácie Arsenom Lupinom natočila spoločnosť Netflix v roku 2021 úspešný seriál Lupin v hlavnej úlohe s Omarom Syom. Slovenské vydanie je prekladom výberu autorovej vnučky, ktorý vyšiel pod názvom LES AVENTURES EXTRAORDINAIRES D‘ARSENE LUPIN (Neobyčajné príhody Arsena Lupina) v roku 2011 vo vydavateľstve Jean-Claude Gawsewitch Éditeur v Paríži a obsahuje šestnásť z pôvodných dvadsiatich noviel. Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky. Povoliť cookies a zobraziť Martinus.sk · Čítanie z knihy ARSENE LUPIN, LUPIČ DŽENTLMEN (Maurice Leblanc)

Mohlo by sa vám páčiť