Veľká chutná dážďovka

Katarína Macurová
Albatros SK • 2023

Nádherný picturebook o odhodlaní od oceňovanej Katky Macurovej. Boli raz traja kamaráti Pipo, Bao a Kimči. Vymýšľali rôzne šibalstvá a vždy boli najradšej spolu. Až do dňa, keď Pipo nemal chuť na meló...emal chuť na melón ako ostatní. Našiel si čudesnú dážďovku, ktorá za ten svet nechcela vyliezť zo zeme. Keď s ňou nakoniec poriadne „zatočil“, prišiel na čosi nevídané... Vtipná svieža novinka od svetovej autorky obľúbených detských rozprávkových knižiek o tom, ako je niekedy fajn vyjsť zo svojich zabehnutých koľají.
Viac

  • Počet strán: 40 strán
  • ISBN13:9788056634493

Sumár recenzie
Recenzent recenzie na knihu vyjadruje negatívny názor a označuje ju za sklamanie. Knihu z neho "nieraz zaťažuje vadná dramaturgia príbehu a psychologický nesúlad hlavných postáv". Napriek tomu, že je príbeh plný zvratov, nie sú dostatočne presvedčivé a pôsobia neprirodzene. Recenzent uvádza, že aj keď je kniha prekvapujúca a komplexná, nedokáže zapôsobiť, pretože "chýba autorská empatia a vnímanie jemnej náladovej atmosféry".

Nádherný picturebook o odhodlaní od oceňovanej Katky Macurovej. Boli raz traja kamaráti Pipo, Bao a Kimči. Vymýšľali rôzne šibalstvá a vždy boli najradšej spolu. Až do dňa, keď Pipo nemal chuť na melón ako ostatní. Našiel si čudesnú dážďovku, ktorá za ten svet nechcela vyliezť zo zeme. Keď s ňou nakoniec poriadne „zatočil“, prišiel na čosi nevídané... Vtipná svieža novinka od svetovej autorky obľúbených detských rozprávkových knižiek o tom, ako je niekedy fajn vyjsť zo svojich zabehnutých koľají.

Mohlo by sa vám páčiť