Mimika

Sebastian Fitzek
Tatran • 2023

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné ...pecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť množstvo násilných zločincov. Hanna stojí pred ťažkou úlohou - musí rýchlo analyzovať video, v ktorom sa priznáva, že vyvraždila svoju rodinu. Video natočila pred operáciou, lebo vedela, že anestetiká u nej vyvolajú dočasnú stratu pamäti. Netuší, prečo sa k vražde priznala, ale chce zistiť pravdu. Krok za krokom odhaľuje celý rozsah katastrofy a získané poznatky konfrontuje so svojimi spomienkami, ktoré sa jej postupne vynárajú z vracajúcej sa pamäti. Z priateľa sa vykľuje nepriateľ, ale u Fitzeka nikdy netušíme, ako je to v skutočnosti. Tento triler je osviežujúcim spôsobom iný. Rýchly dej sa odohráva v priebehu niekoľkých hodín a má viacero paralelných línií. Zaujímavé exkurzie do problematiky mimickej rezonancie sú šikovne votkané do deja a vôbec nenarúšajú napätie príbehu. Čitateľ sa ľahko vcíti do Hanninej situácie a zdieľa jej priepastné zúfalstvo a bezmocnosť.
Viac

  • Počet strán: 296 strán
  • ISBN13:9788022213929
  • Originálny názov: Mimik

Sumár recenzie
V recenzii sa píše, že kniha "Mimika" je skvelým psychologickým thrillerom s prekvapivými zvratmi a napínavým dejom. Hlavným bodom knihy je téma dvojčiat a ich vzájomná podobnosť, ktorá vyvoláva pnutie a neistotu. Autor veľmi dobre rozvíja postavy a napísal zaujímavý príbeh plný tajomstva a napätia. Vrecenzii sa zdôrazňuje, že v závere knihy čitateľa čaká nepredvídateľné a šokujúce rozuzlenie.

Sumár recenzie
Recenzia na knihu "Mimika" sa zaoberá jej napínavým a strhujúcim dejom, ktorý sa pohybuje medzi realitou a ilúziou. Text výrazne zdôrazňuje autorovu schopnosť vytvoriť psychologický thriller, ktorý drží čitateľa v napätí až do poslednej stránky.

Stačí jej drobný zášklb v kútiku úst, nepatrná zmena v zreničke, aby prečítala myšlienky obvineného. Hanna Herbstová je najskúsenejšia odborníčka na mimickú rezonanciu, ktorá sa špecializuje na tajné signály ľudského tela. Ako policajná poradkyňa už pomohla usvedčiť množstvo násilných zločincov. Hanna stojí pred ťažkou úlohou - musí rýchlo analyzovať video, v ktorom sa priznáva, že vyvraždila svoju rodinu. Video natočila pred operáciou, lebo vedela, že anestetiká u nej vyvolajú dočasnú stratu pamäti. Netuší, prečo sa k vražde priznala, ale chce zistiť pravdu. Krok za krokom odhaľuje celý rozsah katastrofy a získané poznatky konfrontuje so svojimi spomienkami, ktoré sa jej postupne vynárajú z vracajúcej sa pamäti. Z priateľa sa vykľuje nepriateľ, ale u Fitzeka nikdy netušíme, ako je to v skutočnosti. Tento triler je osviežujúcim spôsobom iný. Rýchly dej sa odohráva v priebehu niekoľkých hodín a má viacero paralelných línií. Zaujímavé exkurzie do problematiky mimickej rezonancie sú šikovne votkané do deja a vôbec nenarúšajú napätie príbehu. Čitateľ sa ľahko vcíti do Hanninej situácie a zdieľa jej priepastné zúfalstvo a bezmocnosť.

Mohlo by sa vám páčiť