Druhá planéta

Jana Plauchová
Artis Omnis • 2019

Sci-fi román z čias, keď ľudia stratili schopnosť spať, sen o kolonizácii vesmíru je naveky stratený a Venuša sa stala opovrhovanou planétou. Hoci podáva dôkazy o tom, že ide o najtajomnejšie a najfas...ejšie a najfascinujúcejšie teleso, hŕstka nadšených vedcov sa tiesni na polorozpadnutej vesmírnej stanici a stále zápasí s nedostatkom peňazí a záujmu. Až kým sa mladému astronautovi nepodarí dokázať, že táto planéta si zaslúži viac pozornosti ako celý zvyšok slnečnej sústavy dohromady... S výnimkou jedinej planéty: Zeme.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788082010254

Jana Plauchová je jedna z mála autoriek sci-fi, po knihách ktorej siahnem aj dobrovoľne, a to napriek tomu, že danému žánru veľmi neholdujem. Svojimi predošlými dielami ma totiž presvedčila, že aj laik môže preniknúť do sveta technológií a vedeckého vývoja, ak je zvolený primeraný jazyk a spôsob rozprávania. Autorka si očividne našla svoj pevný bod a využíva ho v maximálnej miere. Vôbec[...]

Venuša, druhá planéta slnečnej sústavy, fascinuje ľudí už stáročia, ak nie tisícročia. Planéta, ktorú je bežne vidieť voľným okom, The post Druhá planéta : Jana Plauchová appeared first on Fantasy knihy.

Sci-fi román z čias, keď ľudia stratili schopnosť spať, sen o kolonizácii vesmíru je naveky stratený a Venuša sa stala opovrhovanou planétou. Hoci podáva dôkazy o tom, že ide o najtajomnejšie a najfascinujúcejšie teleso, hŕstka nadšených vedcov sa tiesni na polorozpadnutej vesmírnej stanici a stále zápasí s nedostatkom peňazí a záujmu. Až kým sa mladému astronautovi nepodarí dokázať, že táto planéta si zaslúži viac pozornosti ako celý zvyšok slnečnej sústavy dohromady... S výnimkou jedinej planéty: Zeme.

Mohlo by sa vám páčiť