Kým pravda vyjde najavo

Toshikazu Kawaguchi
Lindeni • 2023

Čo by ste povedali na to, keby ste sa mohli vrátiť späť do minulosti, ale iba na chvíľku, kým vám vychladne káva? Kniha Kým pravda vyjde najavo nás po prvej knihe Kým vychladne káva opäť zavedie do ma...ť zavedie do malej podivnej kaviarne, pomenovanej podľa známej neapolskej piesne Funiculi Funicula, kde vraj majú miesto, ktoré vám to umožní. Má to však háčik. Môžete sa stretnúť iba s ľuďmi, ktorí už kaviareň niekedy v minulosti navštívili. Nech urobíte čokoľvek, prítomnosť tým nezmeníte. Pri pobyte v minulosti sa z miesta nesmiete vzdialiť. Váš čas v minulosti sa začína naliatím kávy a končí sa, keď káva vychladne. A tam sa čudesné pravidlá ešte nekončia. Napriek tomu sa nájdu ľudia, ktorí, keď sa o tejto možnosti dopočujú, rozhodnú sa využiť ju. A čo vy? Stáli by ste o návrat do minulosti aj za takých podmienok? Kniha Kým pravda vyjde najavo ponúka štyri príbehy ľudí, ktorí sa o cestu v čase pokúsili, a ich dojemné rozuzlenie. Tentoraz sem zavítajú štyria muži, ktorí by urobili čokoľvek, aby sa ešte raz naposledy stretli so svojimi blízkymi. Spájajú ich štyri milosrdné lži, ktoré použijú, aby ochránili svojich milovaných. Najlepší priatelia - príbeh muža, ktorý sa stretol so svojím dvadsaťdva rokov mŕtvym priateľom Matka a syn - príbeh muža, ktorý sa nemohol zúčastniť na pohrebe svojej matky Milenci - príbeh muža, ktorý sa stretol so svojou priateľkou, ktorú si nemohol zobrať Manželia - príbeh starého policajného vyšetrovateľa, ktorý nemohol svojej žene odovzdať darček Keby ste sa mohli vrátiť do minulosti, s kým by ste sa chceli stretnúť vy?
Viac

Sumár recenzie
Na základe recenzie sa kniha zameriava na odhaľovanie tajomstiev a prenasleduje to hlavnou postavou. Recenzent píše, že kniha ponúka prekvapujúce zvraty a napínavý deja vu. Hlavná postava v knihe musí čeliť viacerým nebezpečenstvám, ktoré vyústia do nečakaného záveru. Kniha prináša svižný a dobre napísaný príbeh, ktorý čitateľa drží v napätí až do poslednej stránky.

Sumár recenzie
Recenzentka na stránke Drôminička číta hodnotí knihu "Kým pravda vyjde najavo" od autorov TosiKazu Kawaguchi. Kniha návštevníkov pivovaru zavedie do alternatívneho vesmíru, kde majú návštevníci možnosť zmeniť minulosť. Podľa recenzentky je kniha plná zaujímavých myšlienok a otázok, ktoré čitateľa inšpirujú k premýšľaniu nad tým, čo znamená zmieniť minulosť a ako to ovplyvňuje budúcnosť.

Čo by ste povedali na to, keby ste sa mohli vrátiť späť do minulosti, ale iba na chvíľku, kým vám vychladne káva? Kniha Kým pravda vyjde najavo nás po prvej knihe Kým vychladne káva opäť zavedie do malej podivnej kaviarne, pomenovanej podľa známej neapolskej piesne Funiculi Funicula, kde vraj majú miesto, ktoré vám to umožní. Má to však háčik. Môžete sa stretnúť iba s ľuďmi, ktorí už kaviareň niekedy v minulosti navštívili. Nech urobíte čokoľvek, prítomnosť tým nezmeníte. Pri pobyte v minulosti sa z miesta nesmiete vzdialiť. Váš čas v minulosti sa začína naliatím kávy a končí sa, keď káva vychladne. A tam sa čudesné pravidlá ešte nekončia. Napriek tomu sa nájdu ľudia, ktorí, keď sa o tejto možnosti dopočujú, rozhodnú sa využiť ju. A čo vy? Stáli by ste o návrat do minulosti aj za takých podmienok? Kniha Kým pravda vyjde najavo ponúka štyri príbehy ľudí, ktorí sa o cestu v čase pokúsili, a ich dojemné rozuzlenie. Tentoraz sem zavítajú štyria muži, ktorí by urobili čokoľvek, aby sa ešte raz naposledy stretli so svojimi blízkymi. Spájajú ich štyri milosrdné lži, ktoré použijú, aby ochránili svojich milovaných. Najlepší priatelia - príbeh muža, ktorý sa stretol so svojím dvadsaťdva rokov mŕtvym priateľom Matka a syn - príbeh muža, ktorý sa nemohol zúčastniť na pohrebe svojej matky Milenci - príbeh muža, ktorý sa stretol so svojou priateľkou, ktorú si nemohol zobrať Manželia - príbeh starého policajného vyšetrovateľa, ktorý nemohol svojej žene odovzdať darček Keby ste sa mohli vrátiť do minulosti, s kým by ste sa chceli stretnúť vy?

Mohlo by sa vám páčiť