A ako Antarktída

David Böhm
BRAK • 2022

Na svete už nie je veľa miest, kam by ešte nevkročila ľudská noha. Akoby už nebolo čo objavovať. A práve to je tá najnáročnejšia úloha objavovať svet odznova a spôsobom, akým sme ho ešte nevideli. Nau...ešte nevideli. Naučiť sa užívať si jeho bohatstvo a pestrosť tak, aby sme po sebe nezanechali ekologickú katastrofu. Aby svet ostal fascinujúcim miestom aj o tisíc rokov pre tých, ktorí prídu po nás.
Viac

ADHD ako pracovná metóda, popretie systematickosti ako nová paradigma v náučnej literatúre pre deti. David Böhm zaznamenáva všetko, čo ho nadchlo na najjužnejšom kontinente. Do naschvál nehomogénneho textu pospájal úryvky z denníkov svojich synov (ktorí na Antarktídu cestovali s ním), mikroeseje alebo zamyslenia autora, vyše storočný príbeh dobývania Južného pólu, odlišnosti prístupu[...]

Na svete už nie je veľa miest, kam by ešte nevkročila ľudská noha. Akoby už nebolo čo objavovať. A práve to je tá najnáročnejšia úloha objavovať svet odznova a spôsobom, akým sme ho ešte nevideli. Naučiť sa užívať si jeho bohatstvo a pestrosť tak, aby sme po sebe nezanechali ekologickú katastrofu. Aby svet ostal fascinujúcim miestom aj o tisíc rokov pre tých, ktorí prídu po nás.

Mohlo by sa vám páčiť