V zóne smrti

Amy McCulloch

Mladá novinárka a amatérska horolezkyňa Cecily Wong sa spolu so skupinou skúsených horolezcov vydáva do Himalájí – má tam podniknúť svoj doteraz najnebezpečnejší výstup na ôsmu najvyššiu horu sveta - ...vyššiu horu sveta - Manaslu. Jej ambíciou je získať interview od slávneho horolezca Charlesa McVeigha, ktorý chce výstupom na túto horu úspešne zavŕšiť svoj pokus o zdolanie štrnástich osemtisícoviek za jediný kalendárny rok, navyše bez prídavného kyslíka. Cecily, ktorá na dosiahnutie svojho cieľa obetovala vzťah s priateľom aj úspory, si uvedomuje, že podobná šanca sa jej tak skoro nenaskytne. Úspech by znamenal prelom v jej kariére, no ak sa jej nepodarí získať od McVeigha exkluzívny rozhovor, zlyhá na celej čiare – v práci i v celom svojom živote.
Viac

  • Počet strán: 400 strán
  • ISBN13:9788022025119
  • Originálny názov: Breathless

Sumár recenzie
Recenzia popisuje knihu a pripomína, že ide o druhý diel nejakej série. Recenzentka sa zhoduje s hlavným charakterom a ich rozhodnutiami a záver hodnotí ako prekvapujúci. Podľa nej je táto kniha plná napätia a nečakaných zvratov, ktoré čitateľov nefalšovane zaujmú.

  „Sú to jediné vrchy na svete, ktoré majú vyše osemtisíc metrov, a všetky ležia v Himalájach. ,Zóny smrti´. Inými slovami, každá minúta, ktorú strávite v takejto nadmorskej výške, z vás doslova vysáva život. Väčšina ľudí si tam berie kyslíkové... The post Kniha V zóne smrti od Amy McCulloch: Napínavý a desivý triler z mrazivých Himalájí appeared first on Prečítané.sk.

Mladá novinárka a amatérska horolezkyňa Cecily Wong sa spolu so skupinou skúsených horolezcov vydáva do Himalájí – má tam podniknúť svoj doteraz najnebezpečnejší výstup na ôsmu najvyššiu horu sveta - Manaslu. Jej ambíciou je získať interview od slávneho horolezca Charlesa McVeigha, ktorý chce výstupom na túto horu úspešne zavŕšiť svoj pokus o zdolanie štrnástich osemtisícoviek za jediný kalendárny rok, navyše bez prídavného kyslíka. Cecily, ktorá na dosiahnutie svojho cieľa obetovala vzťah s priateľom aj úspory, si uvedomuje, že podobná šanca sa jej tak skoro nenaskytne. Úspech by znamenal prelom v jej kariére, no ak sa jej nepodarí získať od McVeigha exkluzívny rozhovor, zlyhá na celej čiare – v práci i v celom svojom živote.

Mohlo by sa vám páčiť