Aj keď sa všetko skončí

Jens Liljestrand
Ikar • 2023

Niektoré veci sa nemenia.Je leto a klimatické zmeny dosiahnu nezvratný bod, v ktorom sa život na zemi mení na nočnú moru. Švédsky vidiek spaľujú ničivé požiare a z nič netušiacich dovolenkárov sa stáv...lenkárov sa stávajú klimatickí utečenci. Priamo v epicentre diania sa nachádza aj Didrik s rodinou. Štyridsaťročný poradca v oblasti PR nemá na výber, ak chce zachrániť svojich blízkych, musí konať ako hrdina, hoci to nemá v povahe. So situáciou sa po svojom vyrovnávajú aj ostatní členovia skupiny. Melissa, ktorá patrí k presvedčeným odporcom teórie klimatických zmien, Didrikov devätnásťročný syn André, ktorý využíva okolnosti a stupňujúce sa násilie na vzburu voči otcovi, a štrnásťročná Vilja. Zoči-voči prírodnej katastrofe a neschopnosti dospelých si ako jediná dokáže zachovať chladnú hlavu a ujať sa vedenia.
Viac

Je leto a klimatické zmeny dosiahnu nezvratný bod, v ktorom sa život na zemi mení na nočnú moru. Švédsky vidiek spaľujú ničivé požiare a z nič netušiacich dovolenkárov sa stávajú klimatickí utečenci. Takto sa začína nový švédsky klimatický triler Aj... The post Švédsky triler Aj keď sa všetko skončí: Čo sa stane, ak klimatické zmeny začnú všetko ničiť? appeared first on Prečítané.sk.

Niektoré veci sa nemenia.Je leto a klimatické zmeny dosiahnu nezvratný bod, v ktorom sa život na zemi mení na nočnú moru. Švédsky vidiek spaľujú ničivé požiare a z nič netušiacich dovolenkárov sa stávajú klimatickí utečenci. Priamo v epicentre diania sa nachádza aj Didrik s rodinou. Štyridsaťročný poradca v oblasti PR nemá na výber, ak chce zachrániť svojich blízkych, musí konať ako hrdina, hoci to nemá v povahe. So situáciou sa po svojom vyrovnávajú aj ostatní členovia skupiny. Melissa, ktorá patrí k presvedčeným odporcom teórie klimatických zmien, Didrikov devätnásťročný syn André, ktorý využíva okolnosti a stupňujúce sa násilie na vzburu voči otcovi, a štrnásťročná Vilja. Zoči-voči prírodnej katastrofe a neschopnosti dospelých si ako jediná dokáže zachovať chladnú hlavu a ujať sa vedenia.

Mohlo by sa vám páčiť