Tiene v kresle

Gerður Kristný
BRAK • 2022

Štrnásťročná Eyja sa s rodičmi práve nasťahovala do nového bytu. Keď sa však pozrie von oknom, vydesí sa. Priamo oproti domu leží veľký cintorín plný náhrobkov a krížov. Nepríjemní susedia... Atmosfér...ní susedia... Atmosféru v novom domove nevylepší ani kožené kreslo, ktoré si ocko kúpi v starožitníctve. Hoci rodičom sa kreslo veľmi páči, Eyja od prvej chvíle cíti, že je s ním spojené niečo nevítané – niečo zlé. Možnože v sebe skrýva viac ako len zväzok listov, do ktorých si jedno dievča vylialo svoj žiaľ pred deväťdesiatimi rokmi, keď v Reykjavíku zúrila epidémia španielskej chrípky. Pomocnú ruku Eyji podá Sölvi – chlapec, ktorý je všetko len nie obyčajný kamarát.
Viac

  • Počet strán: 148 strán
  • ISBN13:9788097417451
  • Originálny názov: Garðurinn

VYDAVATEĽSTVO: BRAK EDÍCIA: Alma ORIGINÁLNY NÁZOV: Garðurinn PREKLAD: Ján Zaťko ROK VYDANIA: 2022 ŽÁNER: Román / Deti a mládež POČET STRÁN: 148 VÄZBA: pevná   „Po dlážke v obývačke sa zakrádal jesenný súmrak a načahoval sa po nábytku. Kreslo, v ktorom ešte pred... The post RECENZIA: Gerður Kristný – Tiene v kresle appeared first on Prečítané.sk.

Tiene v kresle sa začínajú ako každá dobrá detská kniha. Hlavná hrdinka sa sťahuje do nového bytu. Jediná chyba je, že krásny byt má výhľad priamo na cintorín. Zmena školy znamená aj zmenu priateľov. Okrem bežných vecí sa však Eyja musí vysporiadať aj s veľmi čudnými okolnosťami okolo tajomného kresla.

Štrnásťročná Eyja sa s rodičmi práve nasťahovala do nového bytu. Keď sa však pozrie von oknom, vydesí sa. Priamo oproti domu leží veľký cintorín plný náhrobkov a krížov. Nepríjemní susedia... Atmosféru v novom domove nevylepší ani kožené kreslo, ktoré si ocko kúpi v starožitníctve. Hoci rodičom sa kreslo veľmi páči, Eyja od prvej chvíle cíti, že je s ním spojené niečo nevítané – niečo zlé. Možnože v sebe skrýva viac ako len zväzok listov, do ktorých si jedno dievča vylialo svoj žiaľ pred deväťdesiatimi rokmi, keď v Reykjavíku zúrila epidémia španielskej chrípky. Pomocnú ruku Eyji podá Sölvi – chlapec, ktorý je všetko len nie obyčajný kamarát.

Mohlo by sa vám páčiť