V pokročilom štádiu

Nina Lykke
Tatran • 2021

Nina Lykke je obdarená výnimočnými pozorovacími schopnosťami a svojským pohľadom na život. V románe V pokročilom štádiu pokračuje v ostrej a temnej satire súčasnosti známej z jej predchádzajúcej tvorb...chádzajúcej tvorby. Päťdesiatročná všeobecná lekárka Elin má plné zuby pacientov aj otupného manželského života. Dlhú chvíľu zaháňa alkoholom a nekonečnými televíznymi seriálmi až do chvíle, keď objaví vzrušujúcejšie východisko – neveru. No ako to býva, po čase pochopí, že to nie je najlepšie riešenie. Román nórskej autorky Niny Lykke V pokročilom štádiu je jej doposiaľ najlepšia a najodvážnejšia kniha. S čiernym humorom a štedrou dávkou empatie opisuje všetky tie nepochopiteľné veci, ktoré neustále robíme v snahe zachovať si rovnováhu. Každý, kto už má čo-to za sebou, tu nájde množstvo výrokov, ktoré ho zasiahnu na najcitlivejšom mieste.
Viac

Za knihu ďakujem vydavateľstvu Tatran ♥Nórska autorka Nina Lykke, známa pre ostrú a temnú satiru súčasnosti, nám ponúka neobyčajný román z lekárskeho prostredia. Hlavná hrdinka Elin je všeobecnou lekárkou. Má vyše päťdesiat a už má všetkého po krk. Čoraz častejšie stráca trpezlivosť s únavnými a príliš náročnými pacientmi. Jej manžela Aksela nezaujíma nič okrem lyžovania a behu. Práca,[...]

Nina Lykke je obdarená výnimočnými pozorovacími schopnosťami a svojským pohľadom na život. V románe V pokročilom štádiu pokračuje v ostrej a temnej satire súčasnosti známej z jej predchádzajúcej tvorby. Päťdesiatročná všeobecná lekárka Elin má plné zuby pacientov aj otupného manželského života. Dlhú chvíľu zaháňa alkoholom a nekonečnými televíznymi seriálmi až do chvíle, keď objaví vzrušujúcejšie východisko – neveru. No ako to býva, po čase pochopí, že to nie je najlepšie riešenie. Román nórskej autorky Niny Lykke V pokročilom štádiu je jej doposiaľ najlepšia a najodvážnejšia kniha. S čiernym humorom a štedrou dávkou empatie opisuje všetky tie nepochopiteľné veci, ktoré neustále robíme v snahe zachovať si rovnováhu. Každý, kto už má čo-to za sebou, tu nájde množstvo výrokov, ktoré ho zasiahnu na najcitlivejšom mieste.

Mohlo by sa vám páčiť