Zákon neviny

Michael Connelly
Slovart • 2021

Michael Haller čelí vážnemu obvineniu - je podozrivý z vraždy bývalého klienta. Prípad pridelia sudcovi, ktorý nemá Hallera veľmi v láske, keďže sa v minulosti proti jeho rozsudkom úspešne odvolal, a ...ešne odvolal, a ten ho pošle rovno do väzby. Haller sa musí obhajovať a zároveň bojuje o život v prostredí, kde mu hrozí nebezpečenstvo nielen od spoluväzňov a dozorcov - niektorých totiž postavil pred súd -, ale aj od tých, ktorí naňho vraždu narafičili. Vypočujte si zvukovú ukážku:
Viac

Michael Connelly je nielen stávkou na istotu, čo sa týka kvalitného čitateľského zážitku, ale aj príjemným osviežením inak do popredia sa derúcej severskej literatúry. Ja som tiež fanúšik škandinávskej temnoty, no občas sú diela danej proveniencie príliš vykalkulované a strácajú na uveriteľnosti. Connelly si už desaťročia udržiava svoj štýl klasickej detektívky s hrdinami bližšími obyčajným[...]

Michael Haller čelí vážnemu obvineniu - je podozrivý z vraždy bývalého klienta. Prípad pridelia sudcovi, ktorý nemá Hallera veľmi v láske, keďže sa v minulosti proti jeho rozsudkom úspešne odvolal, a ten ho pošle rovno do väzby. Haller sa musí obhajovať a zároveň bojuje o život v prostredí, kde mu hrozí nebezpečenstvo nielen od spoluväzňov a dozorcov - niektorých totiž postavil pred súd -, ale aj od tých, ktorí naňho vraždu narafičili. Vypočujte si zvukovú ukážku:

Mohlo by sa vám páčiť