Ako chutí moc

Ladislav Mňačko
Európa • 2016

Nové vydanie legendárneho slovenského románu.Román Ako chutí moc je nielen brilantná analýza mravného rozkladu straníckeho a štátneho funkcionára v ťaživých päťdesiatych rokoch, môže slúžiť aj ako obr...�e slúžiť aj ako obraz neostalinského temna normalizácie, ale súčasný čitateľ v ňom zrejme nájde aj mnoho paralel so súčasnosťou. „Zakazovaný, povesťami opradený, škandalizovaný – všetky tieto prívlastky možno s plnou platnosťou použiť o románe popredného slovenského publicistu, ktorý takýmto spôsobom predkladá svoju umeleckú polemiku na odvekú tému – zápas medzi pravdou a nepravdou, či polopravdou. Moc kazí ľudí, povedal ktorýsi filozof a absolútna moc kazí absolútne." Tieto slová sprevádzali prvé slovenské vydanie dnes už legendárneho diela Ako chutí moc.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788089666287
  • Originálny názov: Ako chutí moc

Moc. Kto by ju nechcel? Kto by netúžil po schopnosti ovplyvňovať životy a osudy ostatných? No má moc skutočne iba samé výhody? Je naozaj sladká alebo má skôr trpkú príchuť? Odpovede na všetky tieto otázky nám ponúka kniha Ako chutí moc od Ladislava Mňačka. Zaradenie: socialistický … The post Povinné čítanie: Ladislav Mňačko – Ako chutí moc appeared first on abditory.

AUTOR: Ladislav Mňačko NÁZOV: Ako chutí moc VYDAVATEĽSTVO: Európa ROK VYDANIA: 2016 POČET STRÁN: 184 NOVÉ VYDANIE LEGENDÁRNEHO SLOVENSKÉHO ROMÁNU. Román Ako chutí moc je nielen brilantná analýza mravného rozkladu straníckeho a štátneho funkcionára v ťaživých päťdesiatych rokoch, môže slúžiť aj ako obraz neostalinského temna normalizácie, ale súčasný čitateľ v ňom zrejme nájde aj[...]

Nové vydanie legendárneho slovenského románu.Román Ako chutí moc je nielen brilantná analýza mravného rozkladu straníckeho a štátneho funkcionára v ťaživých päťdesiatych rokoch, môže slúžiť aj ako obraz neostalinského temna normalizácie, ale súčasný čitateľ v ňom zrejme nájde aj mnoho paralel so súčasnosťou. „Zakazovaný, povesťami opradený, škandalizovaný – všetky tieto prívlastky možno s plnou platnosťou použiť o románe popredného slovenského publicistu, ktorý takýmto spôsobom predkladá svoju umeleckú polemiku na odvekú tému – zápas medzi pravdou a nepravdou, či polopravdou. Moc kazí ľudí, povedal ktorýsi filozof a absolútna moc kazí absolútne." Tieto slová sprevádzali prvé slovenské vydanie dnes už legendárneho diela Ako chutí moc.

Mohlo by sa vám páčiť