Posledná kniha

Darina Hamarová
Motýľ • 2018

„Na to, aby sme mohli milovať, nepotrebujeme oči, stačí nám srdce.“Nádherný príbeh Charlotte de Grièse odohrávajúci sa na pozadí búrlivých a dramatických udalostí vo Francúzsku na sklonku 18. a začiat... sklonku 18. a začiatku 19. storočia. Historický román plný vášne, lásky, priateľstva a zrady, ktorý vás prevedie tými najtmavšími katakombami Paríža až za hranice vašej fantázie.„Kto ste? Prečo sa ma dotýkate? Váš hlas...“ „Kto som? Mená nie sú dôležité, lež to, čo po nich zostane. Povedzme, že som vietor, ktorý odhŕňa vlasy z vášho čela, slnce, ktoré hladí vaše líca, hviezdy, vyvolávajúce zasnený úsmev na vašich perách a som aj mesiac, prinášajúci spánok na vaše unavené viečka. Som vzduch, ktorý dýchate, voda, ktorou zaháňate smäd. Som všetko a nič.“Kto je tajomný muž v podzemí poľovníckeho zámku vo Vincenneskom lesíku? Aké tajomstvo skrýva papierová škatuľa od cukríkov? Čo sa stane, ak sa v jednej osobe stretne pekárova dcéra, grófka a žena, túžiaca po láske? Vznikne Posledná kniha.
Viac

  • Počet strán: strán
  • ISBN13:9788081641596

Darina Hamarová sa do povedomia slovenských čitateľov zapísala románmi, ktoré z veľkej časti vypovedajú o skutočných ľuďoch a ich neľahkých osudoch. Zároveň však poukazuje na ich nezlomnú vnútornú silu a vôľu bojovať hoci i s malou nádejou na víťazstvo. Tieto atribúty možno nájsť aj v jej najnovšom titule Posledná kniha. V nej sa pustila po prvý raz do historickej tematiky a opustila aj[...]

Na túto knihu som počula výborné referencie, preto som sa na čítanie veľmi tešila. Teraz s odstupom času mi je ľúto, že som čas nestrávila s inou knihou. Anotácia „Na Príspevok Týmto článkom pôjdem proti prúdu. Prečo ma Posledná kniha neoslovila? zobrazený najskôr Jaji bloguje.

„Na to, aby sme mohli milovať, nepotrebujeme oči, stačí nám srdce.“Nádherný príbeh Charlotte de Grièse odohrávajúci sa na pozadí búrlivých a dramatických udalostí vo Francúzsku na sklonku 18. a začiatku 19. storočia. Historický román plný vášne, lásky, priateľstva a zrady, ktorý vás prevedie tými najtmavšími katakombami Paríža až za hranice vašej fantázie.„Kto ste? Prečo sa ma dotýkate? Váš hlas...“ „Kto som? Mená nie sú dôležité, lež to, čo po nich zostane. Povedzme, že som vietor, ktorý odhŕňa vlasy z vášho čela, slnce, ktoré hladí vaše líca, hviezdy, vyvolávajúce zasnený úsmev na vašich perách a som aj mesiac, prinášajúci spánok na vaše unavené viečka. Som vzduch, ktorý dýchate, voda, ktorou zaháňate smäd. Som všetko a nič.“Kto je tajomný muž v podzemí poľovníckeho zámku vo Vincenneskom lesíku? Aké tajomstvo skrýva papierová škatuľa od cukríkov? Čo sa stane, ak sa v jednej osobe stretne pekárova dcéra, grófka a žena, túžiaca po láske? Vznikne Posledná kniha.

Mohlo by sa vám páčiť