Ako poraziť úzkosť

Catherine M.Pittman
Grada • 2023

Aby ste úzkosť mohli liečiť, musíte vedieť, čo ju spúšťa. Ľudia, ktorí zápasia so záchvatmi úzkosti, si často neuvedomujú mechanizmy tohto pocitu. Neuroveda ich definuje veľmi presne – strach sa rodí ... – strach sa rodí v amygdale, ktorá je zodpovedná za fyzické príznaky, ako je zvýšená srdcová frekvencia alebo krvný tlak, a v mozgovej kôre, ktorá je spájaná s našimi myšlienkami, predstavivosťou, so znepokojením, s obsesiami a neustálym premýšľaním. Rozpoznajte a odstráňte príznaky prichádzajúceho panického záchvatu, upokojte svoj vnútorný strach počas zaspávania alebo upravte svoje negatívne myšlienkové vzorce. Mozog a spôsob myslenia sa dajú preprogramovať, a vy tak môžete získať opäť kontrolu nad vlastným životom.
Viac

Sumár recenzie
Kniha Ako poraziť úzkosť je dielom amerických spoluautoriek Catherine M. Pittman, Ph.D. a Elizabeth M. Karle, MLIS. Autorka Catherine M. Pittman, Ph.D., pôsobí ako klinická psychologička, ktorá sa špecializuje na liečbu poranení mozgu a úzkostných porúch. Knihu odporúčam všetkým, ktorí trpia úzkosťou a chcú ju lepšie porozumieť. Pomôže vám identifikovať pôvod úzkosti, pochopiť spúšťače a vzorce myslenia, a poskytuje rady, ako úzkosť zmierniť.

Aby ste úzkosť mohli liečiť, musíte vedieť, čo ju spúšťa. Ľudia, ktorí zápasia so záchvatmi úzkosti, si často neuvedomujú mechanizmy tohto pocitu. Neuroveda ich definuje veľmi presne – strach sa rodí v amygdale, ktorá je zodpovedná za fyzické príznaky, ako je zvýšená srdcová frekvencia alebo krvný tlak, a v mozgovej kôre, ktorá je spájaná s našimi myšlienkami, predstavivosťou, so znepokojením, s obsesiami a neustálym premýšľaním. Rozpoznajte a odstráňte príznaky prichádzajúceho panického záchvatu, upokojte svoj vnútorný strach počas zaspávania alebo upravte svoje negatívne myšlienkové vzorce. Mozog a spôsob myslenia sa dajú preprogramovať, a vy tak môžete získať opäť kontrolu nad vlastným životom.

Mohlo by sa vám páčiť