Vodná víla Lily

Lucy Fleming
Stonožka • 2023

Poetický príbeh o priateľstve a hľadaní odvahy V čarovnom trblietavom jazierku má svoj domov vodná víla Lily. Stará sa oň s láskou, rovnako ako o vážky, žaby či ryby. Obzvlášť si obľúbi žubrienku Bubl...ľúbi žubrienku Bublinku. Často spolu čistia vodu od vecí, ktoré do jazierka vôbec nepatria a mohli by niekoho ohroziť či zraniť. Niekedy má však strach, či dokáže všetky zvieratká ochrániť... Jedného dňa sa nad vodnou hladinou strhne ohromná búrka. Rozbúrené vlny polámu konáre, riasy a celé jazierko je zrazu hore nohami. Lily je zúfalá. Podarí sa jej nakoniec nabrať odvahu a požiadať kamarátov o pomoc? Kniha kladie dôraz na starostlivosť o životné prostredie, no zároveň deti oboznámi nielen so strachom zo straty milovaného, ale aj sa dozvedia, že s priateľmi zvládneme všetko ľahšie.
Viac

  • Počet strán: 32 strán
  • ISBN13:9788055189154

Sumár recenzie
V recenzii na knihu sa hovorí o príbehu Vodnej víly Lily. Recenzentka opisuje, ako sa kniha odlišuje od bežných rozprávok a obsahuje množstvo emocionálneho a morálneho odkazu. Vyzdvihuje autorkino právo na inováciu a osobitý štýl písania. Recenzentka tiež spomína, že Vodná víla Lily je vhodná nielen pre deti, ale aj pre dospelých, ktorí môžu z knihy čerpať inšpiráciu a poučenie. Záverečnou vetou recenzie je "Kniha Vodná víla Lily sa stane milou zmenou v knižnej ponuke pre každého čitateľa".

Poetický príbeh o priateľstve a hľadaní odvahy V čarovnom trblietavom jazierku má svoj domov vodná víla Lily. Stará sa oň s láskou, rovnako ako o vážky, žaby či ryby. Obzvlášť si obľúbi žubrienku Bublinku. Často spolu čistia vodu od vecí, ktoré do jazierka vôbec nepatria a mohli by niekoho ohroziť či zraniť. Niekedy má však strach, či dokáže všetky zvieratká ochrániť... Jedného dňa sa nad vodnou hladinou strhne ohromná búrka. Rozbúrené vlny polámu konáre, riasy a celé jazierko je zrazu hore nohami. Lily je zúfalá. Podarí sa jej nakoniec nabrať odvahu a požiadať kamarátov o pomoc? Kniha kladie dôraz na starostlivosť o životné prostredie, no zároveň deti oboznámi nielen so strachom zo straty milovaného, ale aj sa dozvedia, že s priateľmi zvládneme všetko ľahšie.

Mohlo by sa vám páčiť