Malé vynálezy, ktoré zmenili svet

Helen Pilcher
Ikar • 2023

50 všedných vynálezov, ktoré menia náš svet k lepšiemu.Vedeli ste, že žaby sa kedysi používali namiesto tehotenských testov, že zvieracie črevá plnili funkciu kondómov a že mravce slúžili na šitie rán...�žili na šitie rán? Alebo že vďaka prvým kvalitným konzervám bolo pečené teľacie mäso jedlé aj po 100 rokoch, že vynálezca suchého zipsu sa inšpiroval bodliakom a že cena poštovej známky v minulosti závisela od vzdialenosti? Autorka vedeckých a humorných publikácií Helen Pilcher sa s nami delí o prekvapujúce príbehy 50 prostých inovácií od vynájdenia kardiostimulátora náhodným zospájkovaním dvoch kúskov kovu až po dômyselný vynález námorného kapitána, ktorý umožnil nakrúcanie Hviezdnych vojen. Spolu s autorkou objavte malé veci s veľkým významom. Nie všetky sú vynálezy v pravom zmysle slova, ale o všetkých píše pútavo, s láskou a humorom.
Viac

Sumár recenzie
Stránka obsahuje recenziu na knihu, kde sa diskutuje o rôznych malých vynálezoch, ktoré zmenili svet. Recenzent zdôrazňuje, že kniha je dobre napísaná a pútavá, so zaujímavými faktami a príbehmi. Vyzdvihuje tiež humor autora a jeho schopnosť sprístupniť komplexné témy pre bežných ľudí. Celkovo hodnotí knihu pozitívne a odporúča ju pre všetkých, ktorí sú zvedaví na neznáme objavy a inovácie. Táto kniha je vynikajúca vo svojej jednoduchosti a vzrušujúcom pohľade na svet vedy a technológie.

50 všedných vynálezov, ktoré menia náš svet k lepšiemu.Vedeli ste, že žaby sa kedysi používali namiesto tehotenských testov, že zvieracie črevá plnili funkciu kondómov a že mravce slúžili na šitie rán? Alebo že vďaka prvým kvalitným konzervám bolo pečené teľacie mäso jedlé aj po 100 rokoch, že vynálezca suchého zipsu sa inšpiroval bodliakom a že cena poštovej známky v minulosti závisela od vzdialenosti? Autorka vedeckých a humorných publikácií Helen Pilcher sa s nami delí o prekvapujúce príbehy 50 prostých inovácií od vynájdenia kardiostimulátora náhodným zospájkovaním dvoch kúskov kovu až po dômyselný vynález námorného kapitána, ktorý umožnil nakrúcanie Hviezdnych vojen. Spolu s autorkou objavte malé veci s veľkým významom. Nie všetky sú vynálezy v pravom zmysle slova, ale o všetkých píše pútavo, s láskou a humorom.

Mohlo by sa vám páčiť